Egynapos zúzmarás csúcstámadás a Börzsönyben

  December 1-jén egy közepesen nehéz túrán vehet részt az, aki egy látnivalókban gazdag kirándulásra vágyik.

  Diósjenőről indul a Börzsöny megmászása. A néhány órányi folyamatos emelkedés során az emberek lakta síktól elszakadva a téli természetben találják magukat a kirándulók: sárga és zöld jelzéseket követve haladnak majd keresztül réten, patakon.

  Ez a látvány fogadja majd a Csóványos tetején, csak éppen téli ruhába öltözveForrás: Aspectomat/Wikipedia

  Az első kilátó pont a tatárjárás idejében épített, azóta lerombolt vár, a Csehvár, ahol ízelítőt kaphatnak az egyre szebben kinyíló panorámából. Tovább haladva a zöld jelzésen érik majd el a Csóványost, mely 938 méteres magasságával a Börzsöny legmagasabb hegycsúcsa. Megmásszák a felújitott kilátót is, ahonnan terjedelmes erdőségben gyönyörködhetnek.

  A kilátó a Börzsöny tetejénForrás: Ehog/Wikipedia

  Ha szerencséjük lesz, még a Magas-Tátra vonulatai is kivehetők lesznek a távolban. Egy kellemes pihenő után megkezdik az ereszkedést a falu felé a kék jelzést követve. Útjuk ekkor ismét réteken, erdőn vezet váltakozva, hogy végül fáradtan, de a csúcshódítás sikerétől ittasan térjenek vissza kiindulópontra.

  A túra hossza 17,6 km, 790 m szintemelkedésre lehet számítani és nagyjából 6 órás kirándulás várja a kalandvágyókat. A túratervezetet az időjárás, a jelentkezők erőnléte és/vagy a túravezető javaslata megváltoztathatja. További információkat a túráról a MAKASE weboldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!