Új kerékpárutat adtak át a Börzsönyben

  Új kerékpárutat adtak át a Börzsönyben

  Újabb kerékpáros útszakaszt adtak át a Börzsönyben, Királyrét és Nógrád között - írja az MTI. Az 55 millió forintos fejlesztés keretében megépült egy négy kilométeres új kerékpározható út, tíz kilométer hosszan felújítottak és kerékpárral is járhatóvá tettek egy már meglévő utat, valamint megújult egy hat méter széles híd, két pihenőhelyet alakítottak ki, és megszépült két forrás is.

  A Királyrét és Nógrád közötti kerékpározható út lehetővé teszi, hogy például Kismarosról elindulva Királyréten, Nógrádon át el lehessen kerekezni a Diósjenő-Kemence, majd az Ipoly-völgyben, azután az EuroVelo hálózatra csatlakozva visszajuthassunk a kiindulási állomásunkra. A mostani szakasszal együtt már egy száz kilométeres kerékpározható hálózat áll a kerékpárosok rendelkezésére a Börzsönyben, amely biztonságos közlekedést tesz lehetővé a családok számára is.

  A kerékpárosokat szolgáltatásokkal is segítik: a nagymarosi bringaponton kölcsönzési és szervizelési lehetőség van, továbbá a Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével kerékpáros elsősegély helyek is találhatók több ponton.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!