Őszi szarvasbőgés túrák, kisvasúttal

„Igazi szarvasbőgés-hallgató túrákat" szerveznek szeptember közepéig a Gemenci erdőben.

A túrákon felkészült szakemberek és túravezető segítségével lehet meghallgatni a szarvasok nászát hirdető gímszarvas bikák különleges bőgését augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 6-án, 7-én és 14-én. 

Forrás: Almási István/Gemenc Zrt.

A kirándulások A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjából, Pörbölyről indulnak 17.30-kor. A kirándulók a "Gímvallatás" elnevezésű programon keretében hullajtott agancs és bőgőkürt bemutatón vesznek részt, majd Mosonyi Szabolcs "A gemenci szarvasok" című természetfilmjét lehet megnézni. Ezek után a csoportok kisvasúttal indulnak az erdő azon részébe, ahol meg lehet hallgatni a szarvasok bőgését. A program este, 20.30 körül ér véget. Augusztus 30-án lovas fogattal lehet megtenni ugyanezt a túrát, illetve ezen a napon egy borkóstolóval egybekötött vacsorára is meghívják a látogatókat.

Mivel ezek a programok több órásak, és csak akkor van értelmük, ha a kirándulók csendben hegyezik a fülüket, ezért ezeket a túrákat gyerekeknek nem ajánlja az erdőgazdaság. Cserébe egy külön kirándulást szerveznek a kisebbeknek szeptember 13-ára; ekkor az erdei vasút egyik megállójánál Lassiban kézműves foglalkozások is várják a csendes fülelést hamar megunó gyerekeket, áll a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ hírlevelében.

A programokra előzetes bejelentkezést kérnek a szervezők, bővebb információ ezen a linken található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek