Ezen a nyáron meghódíthatják a Bodrog-árteret

Már legalább 8 éve volt, mikor először kenuba szálltunk Tokajban, a Bodrog-ártéren, de azóta is emlegetjük az élményt. Először félelmetes volt, hiszen kezdőként csöppentünk a program közepében, de aztán kiismertük egymást a 4 és 7 személyes túrakenuk fedélzetén és a végére már egész jól ment a közös evezés. A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet elmondhatatlanul szép és a kenukkal bejárható az ártér apró, hangulatos csatornákkal szabdalt területe.

Forrás: vizitura.hu / Facebook.com

Erre emlékezve találtuk meg a Vízitúrák.hu programsorozatát, ami 2019. július 27-re, 2019. július 28-ra, 2019. augusztus 24-re és 25-re szervez ártéri túrákat. A cég ezekre az időpontokra rendelkezik Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság engedéllyel, amivel be lehet menni a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet fokozottan védett részeire. A Tokajból induló túrákra maximum 60 főt tudnak fogadni, így érdemes időben jelentkezni, ha szimpatikus valamelyik dátum – olvasható a vizitura.hu oldalon, ahol a részletes programot és a jelentkezési lapot is megtalálják.

A program részvételi díja 5 000 Ft/fő, ami tartalmazza a túrakenuk bérleti díját, a kiegészítő felszerelések (lapátok, mentőmellények, hordók), a túraszervezés és a túravezetés díját. Illetve 14 éves kor felett fizetendő még plusz 700 forint, ami a Nemzeti Park 1 napos látogatási engedélyét fedezi. A túra hossza 15 kilométer, időtartama pedig 4-5 óra a kikötésekkel együtt. Az oda és visszautat, illetve az étkezést magunknak kell megoldani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek