Tekerne egy nagyot a Balatonon? Itt egy túra!

Az egyik legnagyobb és leghosszabb idei balatoni kerékpártúrát hirdették meg május 18-19-re a Facebookon. A túra neve is valószínűleg a leghosszabbak közt van a sok szponzor miatt: Balaton-felvidéki Aranycsillag Patika-Top Cop Security Túra 2019. Azonban a szponzorok nagy előnye, hogy állják a számlát, nincs nevezési díj.

Balaton-felvidéki Aranycsillag Patika-Top Cop Security Túra, 2019. május 18.Forrás: Laci/Bike Extrem/Facebook

Azt írják a szervezők a Facebook-eseményben, hogy idén megújul a túra, főleg a távokban. Az edzettebb bringásoknak akarnak kedvezni főleg. A kiskör megmarad, de a 63 kilométeres elenyészik. Ezek mellett megmarad a 92 kilométeres táv is, és bejön a királykategória: a 171 kilométeres, 2070 méternyi szintemelkedéses legnagyobb kör. Ehhez már 22 regisztrációs ponton be lehet csatlakozni.

A túra célja a lehető legtöbb regisztrációs pont felkeresése és ott pontok gyűjtése. Bármelyik regponton be lehet szállni a túrába, valamint bármelyiken abba lehet hagyni. A legrövidebb, 45 kilométeres távon több alkategória lesz: legfiatalabb, legidősebb, női, férfi, junior, csapat. Közülük sorsolnak majd győztest (a lényeg, hogy a kiskör összes ellenőrzőpontját meglátogatók nevét sorsolhatják csak ki, tehát itt a gyorsaság nem számít). A hosszabb távokon egy-egy győztes lesz.

Vasárnap egy KROSS kerékpárt is kisorsolnak azok közt, akik legalább egy szakaszt teljesítettek. Csak az nyerhet és veheti át a bicajt, aki személyesen jelen van. A pontos útvonalakat, a regisztrációs pontok listáját és a fontos időpontokat a Facebookon találjátok.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek