Közeleg a nap, amikor a Badacsonyt beárnyékolja a kistestvére

A Szent György-hegy ismertsége nőttön nő, de azért még mindig a Badacsony árnyékában van a másik hatalmas bazalt-tanúhegy. Sokan úgy gondolják, tán jobb is ez így, nem kell a tömegturizmus, de közben szintén sokan meg akarják mutatni országnak-világnak, mennyire különleges hely ez.

 

Ilyenek a Szent György-hegy Hajnalig rendezvényének szervezői és résztvevői is. A tavaly először nagy sikerrel megtartott éjjeli eseményt idén megismétlik és nagyjából összeállt a program is.  

Mindjárt össze is foglaljuk a főbb tudnivalókat, de előbb ideteszünk egy linket, amin az apróbb részletek is elolvashatók. Például a 22 helyszín és résztvevő neve, amik persze zömmel pincészetek-borászatok, de egyéb fantáziadús placcok is megjelennek. Fontos, hogy délután 4-től hajnali 4-ig lesznek nyitva a helyszínek.

Szent György-hegy Hajnalig, 2019.Forrás: Szent György-hegy Hajnalig/Facebook

Tavaly még opcionális volt, hogy fizetünk-e, idén már megjelenik egy 2000 forintos belépő (kivéve hegymagasi, kisapáti és raposkai lakcímkártyával, akkor csak 600 forint). Ebben egy egyedi pohár és a programokon való részvétel lehetősége is benne van. Lesz két pohárpont, ahol meg lehet majd venni a poharakat. Ez azért fontos, mert csak az ilyen jelzett poharakkal tudunk kóstolni.

Az odajutás kalandosságát igyekeztek csökkenteni a szervezők. Hegymagas és Badacsonytomaj között busz fog járni, ami Badacsonytördemicet és Szigligetet is érintve fog közlekedni. A buszjegy ára 600 forint lesz. Érdemes lesz időben a megállókba érni, mert zsúfoltság várható. Autót nem engednek majd a hegyre, kijelölt parkolókat lehet majd használni. Aki igazán odafigyel a vidékre, az vonattal, gyalog vagy biciklivel érkezik. Amúgy több opció van taxira, autós vagy kisbuszos szállításra is.

A szállásokat a teljes környéken érdemes nézni, de persze egy hajnali vonattal akár egyből a hegyről haza lehet jutni, akár Budapestre is. Jelentékeny információ még, hogy érdemes készpénzzel készülni, hisz kártyaelfogadás és ATM nagyon korlátozottan lesz csak. Végül egy kis idézet a programokról:

Gasztroprogramok, vezetett és szabad borkóstolók, fűben ülés, csillagnézés, éjfélkor tábortűz, DJ-k, koncertek, jazz, gyerekprogramok.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek