Menő kirándulóhellyé varázsolják a Temes folyót

Új turisztikai vonzerővel villanyozzák fel Temes folyót Szerbia és Románia határán. A két ország összefogásának eredményeként májustól kalandos vízi és szárazföldi programok várják a látogatókat.

Kajakozásra is lesz lehetőségForrás: Shutterstock / Készítette: Rock and Wasp

A  folyó mentén menő kerékpárútvonalakat, sporthorgászatra alkalmas helyeket, madárleseket alakítanak ki, továbbá információs táblákat is kihelyeznek a turisták tájékoztatása érdekében. A parton nemsokára padokkal, asztalokkal felszerelt pihenőhelyeket is találnak a kirándulók, ahol számos szemetes kuka is helyet kap, hogy a környezet tiszta és rendezett maradjon. 

A vendégek a szárazföldi bringa- és gyalogtúrák mellett kipróbálhatják a kajakozást és a kenuzást is. A  Duna bal oldali mellékfolyója nemsokára egy regatta versenynek is otthont ad. A mérkőzést májusban nézhetik meg az érdeklődők – tudtuk meg a szerb Turistički Svet híréből.

A Temes partjának kiépítésén már egy éve dolgoznak, és májustól végre birtokba vehetik a turisták a megújult vízpartot. A nagyobb szálláshelyek egyelőre hiányoznak a térségből, de idővel a vendégek elszállásolásáról is gondoskodnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek