Újra lehet síelni az alsó-ausztriai síterepeken

Az elmúlt hétvégén ismét tudtak vendégeket fogadni a teljesen behavazódott stájer és alsó-ausztriai síterepek, bár még nem ment az összes felvonó.

Hochkar, Loser, Planneralm és Präbichl: az ismertebb közelebbi síterepeken rengeteg gondot okozott a január eleje óta tartó havazás. Lavinaveszély miatt féltik a síelőket a többi osztrák síterepen is. 

Boldog síelők a Hochkar síterepenForrás: Facebook / Hochkar

A tél mostanra enyhült a szomszédos országban, ezért lassan visszaáll a rend a sípályákon is, aminek a téli sport szerelmesei örülnek a legjobban – legalábbis erről tanúskodnak a Hochkar közösségi oldalán megosztott fotók és videók is. A Hochkaron péntek óta lehet síelni, és ezt sokan ki is használták a hétvégén.

Valószínűleg Loseren hullott a legtöbb hó az osztrák síterepek közül, a hóvastagság a helyi lifttársaság szerint a mérőállomás által mutatott 530 centiméternél is nagyobb. Több helyen is 6 méter mély volt a hó, ahol pedig a szél összehordta, 10 méter vastag hótakaró is kialakult.

Präbichl síterepén négy méter vastagon állt a hó a pályán. Itt az első húzóliftet január 17-én, csütörtökön tudták megnyitni, szombatra pedig már az összes lift üzemelt – írja a turizmus.com. A Planneralmra vezető út lavinaveszély miatt közel két hétig volt lezárva a sítereppel együtt. Január 18. óta ismét járható az út és péntek óta a síterepen is fogadják a téli sportok szerelmeseit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek