Video guide is lesz a lovaskocsikon Keszthelyen

  A lovas turizmus népszerűsítését, a természeti és kulturális értékek új módon való bemutatását tűzte ki céljául egy nagyszabású szlovén–magyar projekt.

  Különböző lovas turisztikai programokat valósítanak meg a térségben, túraútvonalakat dolgoznak ki, amelyhez interaktív térkép is készül - írja a Monitor Magazin.

  Lovaskocsival KeszthelyenForrás: Facebook / Keszthely Városa

  Magyar részről a projekt leglátványosabb eleme a Helikon Kastélymúzeum kivitelezésben készül: 8 fő (6 felnőtt és 2 gyermek) szállítására alkalmas, korhű, kényelmes lovas kocsit alakítanak ki, amely utasterében video és audio guide szolgáltatással is szórakoztatják a kirándulókat. 

  Mindkét magyar partner két-két lovas kocsis túraútvonalat dolgozott ki

  A Helikon Kastélymúzeum „A Keszthelyi-hegység természeti értékeinek nyomában" nevű túrája Természet Házához, a Nagymezőre és a Festetics Imre állatparkba kalauzolja el az érdeklődőket. A „Festetics-kör" elnevezésű útvonal pedig Keszthely város határain belül kínál látványos lovas kocsis túrát, a Festetics családhoz kapcsolódó látnivalók érintésével. 

  Keszthely, Festetics KastélyForrás: Wikipédia / Készítette: rezirezi - Indafotó

  A Pannon Egyetem túrái a Gyöngyösi csárda és a betyársírok érintésével a Béke sztúpához és Zalaszántó több érdekes látnivalójához, illetve a Fenyves allén indulva a Szendrey Júlia-emlékház, a Georgikon lovarda és Fenékpuszta meglátogatásával a Kis-Balatonhoz vezetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!