Mit szólna, egy laza ötnapos vándortáborhoz a Balaton-felvidéken?

A Fjällräven, a svéd outdoor márka évek óta szervez többnapos közösségi túrákat, az idei nyári kirándulásra, a cég sajtóközleménye szerint, már lehet is regisztrálni. A vándortúra minden évben Magyarország legszebb nemzeti parkjait járja be, ezzel a szervezők nemcsak a túrázást szeretnék népszerűsíteni, hanem a hazai természeti kincsek megóvására is fel akarják hívni a figyelmet - ezért a résztvevők egy szemétszedési akcióban is részt vehetnek.

A sok felesleges holmit hagyjuk otthon, mert mindent magunknak kell majd cipelniForrás: LUM3N/Pixabay

A lényeg az együttlét és a kirándulás, a lehető legegyszerűbb körülmények között: mindenki hátizsákban viszi magával a holmiját, esténként pedig kijelölt kempinghelyeken fognak sátorozni a túrázók.

Az öt napos túrából három napon lesznek rövidebb szakaszok is, így a kevésbé felkészültek is nyugodtan elindulhatnak. Mindenki azon a távon indul, amit bír, és ami jól esik neki, a cél nem a teljesítmény, hanem a kirándulás élvezete.

A 2019-es útvonalForrás: Fjällräven

Idén Zánkától Badacsonyörsig fog tartani az öt napos vándortábor, melyre július 29. és augusztus 2. között kerül sor. Összesen 110, illetve 75 kilométer lesz a táv, mely a Balaton-felvidék gyönyörű tájain kanyarog, regisztrálni január 21-től lehet a www.vandortura2019.hu weboldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek