Immár panorámavonattal is eljuthat a Machu Picchu-hoz

Az Inca Rail elindította új szolgáltatását, amivel a turisták egy 360 fokos panorámát kínáló vonattal juthatnak el a Machu Picchu-hoz Peruban.

Az új járat kupolás ablakai magasabbak és szélesebbek, mint a korábbi vonatoké; még a csillagos eget is bámulhatják belőle az utazók – írja a Breaking Travel News.

Forrás: Facebook

A vonat közepén ráadásul egy nyitott kilátóvagon is található, melyben a turisták friss levegőt szívhatnak, és gyönyörködhetnek az Andok vonulataiban. A vagonokat a legfrissebb technológiával látták el, többek között minden ülésnél USB-portok találhatók, melyek segítségével az okostelefonok és egyéb kütyük tölthetők. Ráadásul az utazás elején minden utas letölthet a telefonjára egy GPS-által aktivált alkalmazást, mely az út során érintett tájról mesél részletesebben, többek között az Urubamba-folyó völgyéről, illetve a további inka romokról és felhőfedte hegycsúcsokról, melyek között a vonat elhalad. 

Ami a gasztronómiai élményt illeti, hamisítatlan perui ízeket vonultatnak fel energiadús snack-ek és préselt gyümölcslevek formájában. 

Forrás: Facebook

A vonat, mely napi kétszer indul a Cuzco külterületén található Poroy állomásról  összesen 248 utast szállít egyszerre. Ugyanez a panorámavonat jár Ollantaytambóból napi négyszer a Machu Picchu-hoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek