Túl sok a turista a Machu Picchun, megint szigorítottak a látogatási szabályokon

A Machu Picchu évek óta szinte tömve van turistákkal ezért a helyi hatóságok folyamatosan hoznak újabb intézkedéseket, hogy megvédjék az UNESCO világörökségi helyszínt, írja a Travel Pulse.

Korábban már megtiltották, hogy a turisták szabadon mozoghassanak a területen, csupán meghatározott időpontokban és maximum 16 fős csoportokban lehetett bejárni a romvárost.

Egyre szigorúbb rendeletekkel kénytelenek megvédeni a Machu PicchutForrás: mailanmaik/Pixabay

Az intézkedés átmenetileg jött csak be, ezért idén január 1-től a perui kormány időkorlátos jeggyel engedi csak be a látogatókat. Helyi idő szerint reggel 6.00 órától egészen délután 14.00 óráig lehet bemenni a területre, minden jeggyel csak a megadott idősávon belül lehet belépni. Azaz ha valaki például a nap első időpontjára vesz jegyet, akkor reggel 6.00-től 6.59-ig engedik be, később már nem.

A változtatással szeretnék felszámolni a bejárat előtt feltorlódott hatalmas sorokat is, ezért többek között egy helyi busztársasággal is egyeztettek, hogy a turistákat menetrend szerint tudják a helyszínre szállítani. A vonatközlekedés is üzemel, a PeruRail és az IncaRail folyamatosan tájékoztatja utasait a Machu Picchuval kapcsolatos fontos tudnivalókról. Az IncaRail, ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, többek között egy 360 fokos panorámát kínáló vonattal szállítja az utasokat helyszínre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek