Oslo varázslatos gleccser-metróállomásokat kap

  A norvég főváros új, nyolc kilométeres Fornebubanen metróvonala, mely 2025-re lesz teljesen kész, és 6 megállóval szolgálja majd ki az utasokat, olyan tervezőket vonzott magához, mint a híres Zaha Hadid Architects csapata és a norvég A_Lab.

  A Fornebu Senter megállóForrás: Zaha Hadid Architects

  Miután a két cég összefogott és megalkották a Fornebu Senter és a Fornbuporten megálló terveit, olyan mesébe illő látványtervek születtek, amik igazán méltók a nagysikerű Hadid emlékéhez. Céljuk az volt, hogy az épületekkel a városba hozzák a norvég gleccserek látványát; lágy és hullámzó, illetve a jég szilárdságára emlékeztető formákkal operáltak a felszínen és a föld alatt is – írták a Lonely Planet oldalán.

  FornbuportenForrás: Zaha Hadid Architects

  A Zaha Hadid Architects tervezőit a norvég táj folyamatosan változó látképe ihlette meg, a hegyek, a fjordok és a gleccserek. Munkájukban ismét fontos szerepet kapott a természetes fény, ami a Fornebu Senter megálló föld feletti üvegpavilonjánál nyilvánul majd meg, a Fornbuporten állomásnál pedig összefonódnak majd a területek.

  A metróbővítésre azért van szükség, hogy a főváros nyugati oldalánál elterülő félszigeti rész jobb összeköttetésben legyen a belvárossal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek