Korszakalkotó túra-appal rukkoltak elő Magyarországon

  Nagyon dobbantott év végére a Magyar Természetjáró Szövetség, ami a német Outdooractive app alapján elkészítette a Természetjáró nevű alkalmazást. Az applikáció csomó lehetőséget ajánl nemcsak gyalogtúrázóknak, hanem tájfutók, kerékpárosok, vízitúrázók és egyéb kültéri sportok kedvelői számára is. A túralehetőségek szűrhetők távolság és nehézség alapján is.

  Egy rakat egyéb funkcióval is ellátták a szuper alkalmazást, így akad benne csúcskereső, magasságmérő, dőlésszögmérő, sebességmérő, QR-kód olvasó és iránytű is.  

  Letölthető térképek is vannak rajta, így netkapcsolat nélkül sem tévedünk el olyan könnyen. Az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra külön menüpontban érhetőek el hivatalos nyomvonallal, szakaszolással, pecsételőhelyekkel, látnivalókkal és szállásokkal.

  túrázókForrás: Shutterstock

  A felhasználók maguk is létrehozhatnak útvonalakat, megoszthatják túráikat, képeket tölthetnek fel, értékelhetik a szálláshelyeket és a látnivalókat. Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója így beszélt a közösségi jellegű appról:

  Azon túlmenően, hogy egy rég várt megoldást nyújtunk át a túrázóknak, külön örömmel tölt el, hogy az alkalmazás révén egy olyan, nemzetközi szinten is bejáratott platformhoz csatlakozunk, amely világszerte több millió felhasználóval büszkélkedhet. Magyarország egyedülálló tájait ezáltal nem csak a hazai, hanem a külföldi turisták is könnyebben felfedezhetik majd.  

  A német Outdooractive tehát a rendszer alapja, de a magyar verzió több más szolgáltatást is kínál, mint például az offline navigáció vagy a kisvasutak részletes ismertetői. A felhasználók a Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA) elfogadóhelyeit is láthatják, aki pedig még nem rendelkezik ilyen kártyával, az alkalmazáson keresztül egyszerűen igényelheti.

  A váratlan helyzetekre is készültek, ezért lehetőség van az applikáción belül telefonos segélyhívásra, megtaláljuk az időszakos turistaút-lezárásokat, és megtalálhatóak benne például a legközelebbi MOL-benzinkutak is. Az alkalmazás ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek