Korszakalkotó túra-appal rukkoltak elő Magyarországon

Nagyon dobbantott év végére a Magyar Természetjáró Szövetség, ami a német Outdooractive app alapján elkészítette a Természetjáró nevű alkalmazást. Az applikáció csomó lehetőséget ajánl nemcsak gyalogtúrázóknak, hanem tájfutók, kerékpárosok, vízitúrázók és egyéb kültéri sportok kedvelői számára is. A túralehetőségek szűrhetők távolság és nehézség alapján is.

Egy rakat egyéb funkcióval is ellátták a szuper alkalmazást, így akad benne csúcskereső, magasságmérő, dőlésszögmérő, sebességmérő, QR-kód olvasó és iránytű is.  

Letölthető térképek is vannak rajta, így netkapcsolat nélkül sem tévedünk el olyan könnyen. Az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra külön menüpontban érhetőek el hivatalos nyomvonallal, szakaszolással, pecsételőhelyekkel, látnivalókkal és szállásokkal.

túrázókForrás: Shutterstock

A felhasználók maguk is létrehozhatnak útvonalakat, megoszthatják túráikat, képeket tölthetnek fel, értékelhetik a szálláshelyeket és a látnivalókat. Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója így beszélt a közösségi jellegű appról:

Azon túlmenően, hogy egy rég várt megoldást nyújtunk át a túrázóknak, külön örömmel tölt el, hogy az alkalmazás révén egy olyan, nemzetközi szinten is bejáratott platformhoz csatlakozunk, amely világszerte több millió felhasználóval büszkélkedhet. Magyarország egyedülálló tájait ezáltal nem csak a hazai, hanem a külföldi turisták is könnyebben felfedezhetik majd.  

A német Outdooractive tehát a rendszer alapja, de a magyar verzió több más szolgáltatást is kínál, mint például az offline navigáció vagy a kisvasutak részletes ismertetői. A felhasználók a Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA) elfogadóhelyeit is láthatják, aki pedig még nem rendelkezik ilyen kártyával, az alkalmazáson keresztül egyszerűen igényelheti.

A váratlan helyzetekre is készültek, ezért lehetőség van az applikáción belül telefonos segélyhívásra, megtaláljuk az időszakos turistaút-lezárásokat, és megtalálhatóak benne például a legközelebbi MOL-benzinkutak is. Az alkalmazás ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek