Indulj túrázni a bükk szívéből!

Bükki túrák kiindulópontja Noszvajon, az Erdei Kisházban.

Turista szállás máskéntForrás: Travelo

ERDEI KISHÁZ – TURISTA SZÁLLÁS MÁSKÉNT

Képzelj el egy házat az erdő szélén, tóra néző panorámával, ahol csend, nyugalom és béke honol. A Bükk minden csodája egy karnyújtásnyira, a házban pedig a civilizáció minden vívmánya.

Erdei kisházForrás: Travelo

Nyugalom

Nálunk telefon helyett madárcsicsergésre ébredsz, a reggeli kávédhoz pedig egy-két mókus is csatlakozik. Vár Rád a Bükk, túra útvonalak, bringás körutak, szebbnél szebb tájak. Az estéket töltheted egy jó könyv és egy pohár bor társaságában a függőágyban, vagy útitársaiddal a fürdődézsában esetleg a jakuzziban, csillagokat nézve. Tudsz jobbat egy aktív nap után?

A nyugalom szigeteForrás: Travelo

Sportra termett

Nordic walking, terepfutás, terepbringa, jóga – az Erdei Kisházban ezek voltak a legnépszerűbb sportok az első szezonban. A tapasztalt túrázóknak nem kell bemutatnunk a Noszvaj környéki hegyeket, a húsvéti terepfutásnak már hagyományai vannak a településen, a kerékpáros turizmus pedig kiemelt szerepet kap a Mátra és a Bükk fejlesztési programjaiban.
Meditálni az Erdei Kisház terasza és kertje is alkalmas, de vendégeink csodás, eldugott réteket és tisztásokat is találtak. Szóval érdemes sétálni a különleges mikroklímájú Noszvaj erdeiben.

Sportolásra alkalmas környezetForrás: Travelo

 Kikapcsolódás

Az Erdei Kisház 30 kilométeres körzetében rengeteg termálvizes fürdő található, akár a hét minden napján másik szolgáltatásait élvezheted. Különleges élményeket kínál Egerszalók és Demjén, de a Zsóry is egy pompás hely az egri Törökfürdőről nem is beszélve. A Kisháztól 100-200 méterre több mint 6 túraútvonal is találkozik, akad közöttük könnyű, 6 kilométeres sétát kínáló, ami gyermekekkel is teljesíthető. És vannak kifejezetten nordic walkingra vagy tájfutásra termett útvonalak is. Ha csak ha kertben ejtőznél, vagy a tavon csónakáznál, azt is megteheted, hiszen Síkfőkúton a tó, a tiszta levegő és a csend uralkodik. Így túra után a pihenéshez is ideális a hely.

Ideális hely a kikapcsolódásraForrás: Travelo

 Lazítani is kell

Az Erdei Kisház ahogy már írtuk, szaunával, jakuzzival és dézsafürdővel vár. Az izomlázat feledtetni nincs is jobb program :) Aki mozog, annak ennie is kell, tudjuk jól, ezért tűzrakóhely és grill is vár az udvaron, ha kint főznél. A konyhánk jól felszerelt, még egy kis ételt is hagyunk ott mindig, így nagy baj nem érheti a vendégeinket.
Aki nem akar sütéssel bajlódni, azt a pár perc sétára lévő Hotel Síkfőkút remek, magyaros ételekkel várja. A faluban pedig házi finomságokat, jó borokat is kapni. A helyi szilvalekvárt nem érdemes kihagyni!

Enni és lazítaniForrás: Travelo

Madárcsicsergés – Nyugalom – Aktív pihenés – Noszvaj

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek