Egész héten remek túrákkal és programokkal várnak a hazai erdeink

Visegrádon, a 30 éves jubileumát ünneplő Madas László Erdészeti Erdei Iskolában nyílt meg a XXII. Erdők Hete rendezvénysorozat, amely október 1. és 7. között országszerte számos programmal várja az erdőjárókat.

Az Erdők Hete rendezvénysorozat idei témáját a magyar erdőterület növekedésének a trianoni időszaktól napjainkig tartó bemutatása köré építette az Országos Erdészeti Egyesület. Az Alföld-fásítási program, majd a kopár- és hullámtér-fásítások, a zöldövezeti erdőtelepítések, és a 90-es évek óta a magán erdőtelepítések eredményeként az elmúlt évszázadban csaknem megduplázódott Magyarország erdőterülete. Ezt a kevesek által ismert folyamatot követi végig az Országos Erdészeti Egyesület ismeretterjesztő filmje is, amit „A növekvő erdők nyomában" címmel mutatnak be ezekben a napokban.

Visegrádon, a 30 éves jubileumát ünneplő Madas László Erdészeti Erdei Iskolában nyílt meg az Erdők HeteForrás: AM/Kovács Zoltán

Országszerte mintegy 60 helyszínen, több mint 150 program várja az érdeklődőket vezetett túrákkal, erdei sportversenyekkel, erdészeti nyílt napokkal, arborétumi és kisvasutas kirándulásokkal. Az Erdők Hete programjairól bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek