Gyönyörű bányatavat nyitnak meg a fürdőzők előtt egy kanadai nemzeti parkban

  Szokatlanul hosszú és hideg volt a tél Kanadában, így aztán a helyiek már nagyon várják a fürdési idényt, amihez júniusban meg is nyitnak egy kisebb úszóhelyet az Ontario tartományban található Elora Quarry természetvédelmi területen - írja a Lonely Planet.

  Forrás: Grand River Conservation / Flickr

  A csak úszó lyukként emlegetett vízmeder egy 0,8 hektáros, magas sziklákkal körbeölelt kőfejtő területének a része, strandolásra alkalmas homokos partszakasszal, amelyet idén a hideg és csapadékos időjárás miatt a szokásosnál később adnak át a fürdőzőknek. A strandterület közelében a piknikezők dús lombkoronájú, kellemes hűvöset nyújtó fákat találnak, a túrázók pedig mintegy 42 kilométer hosszú ösvényt a kirándulásokhoz.

  Forrás: Grand River Conservation / Flickr

  Így aztán ez a gyönyörű, vadregényes helyszín a nyári hónapokban a legnépszerűbb, ráadásul csak egy órás autóútra található Torontótól. A környező, 12 méter magas sziklafalakról a park vezetősége szigorúan tiltja a vízbe ugrálást, a búvárkodást, és sem alkoholt, sem kutyát nem lehet bevinni a területre. A strandolók kényelme érdekében azonban a partot mára több mosdó- és öltözőhelyiséggel is felszerelték.

  Forrás: Grand River Conservation / Flickr

  A június első szombatjától szeptemberig hétköznaponként 11-től (hétvégenként 10-től) este nyolcig látogatható bányatónál a fürdőzők 6,5 kanadai dollárért (~1350 forintért) cserében teríthetik ki pokrócaikat a homokos partra.

  Forrás: Grand River Conservation / Flickr

  A különleges atmoszférájú fürdőhelyet a 2017-es évre már olyan sokan felfedezték maguknak, hogy a természetvédelmi hatóság kénytelen volt 1300 fős napi limitet húzni a kisebb környezetszennyezés és a még kézben tartható közbiztonság érdekében. A látogatói szám korlátja idén is érvényes, ezért a fürdőzőknek korai érkezést javasolnak, napközben pedig azt, hogy egy telefonszámon érdeklődjenek a strand szabad férőhelyeiről.

   

  Forrás: Grand River Conservation / Flickr
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!