Járt már a Pénzügyminisztérium épületében? A hétvégén megteheti!

  A Pénzügyminisztérium is csatlakozik a kulturális örökség napjai országos rendezvénysorozathoz szeptember 15-én és 16-án, amely során a látogatók épületbejáráson vehetnek részt, miközben megnézhetik a századfordulós hangulatot őrző miniszteri folyosót és dolgozószobát – olvasható az MTI hírei között.

  Alpár Ignác tervezte József nádor téri pénzpalotaForrás: Wikipedia

  A Róth Miksa üvegfestő-mester által készített allegorikus ablakokkal díszített tárgyalóteremben alkalmi festménykiállítás várja az érdeklődőket, de lehet majd látni az egykor súlyos aranytömböket őrző, több emelet magasságú trezorokat is. A patinás, szecessziós pénztárcsarnokban pedig egy vitrines tárlat eleveníti fel a magyar pénzügyi igazgatás elmúlt másfél évszázadát.

  Olyan történelmi dokumentumokat tekinthetnek meg a látogatók, mint az első, 1868-as évre szóló Államköltségvetés eredeti kötete, vagy az 1848-as évből származó Magyar Közlöny. De lehet majd látni a szabadságharc pénzügyi finanszírozására kibocsátott korabeli Kossuth-bankókat is.

  Az épületbejárásra a hétvége mindkét napján félóránként indítanak csoportokat, amelyekbe ezen az oldalon keresztül lehet regisztrálni csütörtök délig.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!