Ez a spanyol város 750 eurós bírságot szab ki arra, aki a tengerbe vizel

Kevés olyan ember van, aki még soha nem végezte el a kis dolgát a tengerbe, hiszen sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint megkeresni a legközelebbi nyilvános mosdót. Ez nyilván nem jó! Az egyik népszerű spanyol célállomáson elkövetett ilyen cselekmény azonban olyan magas bírságot von majd maga után, melyet jobb elkerülni. 

Marbella tengerparti strandján drasztikus büntetést szabnak ki, ha majd rajta kapják - illusztrációForrás: Diliff/Wikipedia

A dél-spanyolországi Marbella lecsap azokra a fürdőzőkre, akik a partközelben könnyítenek magukon. Malaga önkormányzatának 25 különböző strandján hamarosan óriási 750 eurót (kb. 295 ezer forint) számíthatnak fel, akiket rajtakapnak, hogy a vízben vagy vízközelben végzi el a dolgát. Bár a bírságot Marbella városi tanácsa jóváhagyta, addig nem válik törvényessé, amíg át nem megy a nyilvános konzultáción.

Az új szabályok értelmében a nyilvános vizeletürítést „a higiéniai és egészségügyi előírások megsértésének" titulálták, melynek célja, hogy megőrizzék a tenger tisztaságát.

Nem világos még, hogy az életmentők hogyan azonosítják majd a tetteseket, de aki nem akar pénzbírságot kockáztatni, jobb, ha visszatartja.

Korábban a hasonló cselekményekért kiszabott pénzbírság 300 euró (kb. 118 ezer forint) körül volt, tehát ez tetemes összegű növekedésnek számít.

Ez nem az egyetlen intézkedés, amit a strandolók számára hoztak ezen a nyáron – Costa del Sol is korlátozásokat vezetett be a vízben labdázó és a napernyőt engedély nélküli felállító vendégekkel szemben.

Ez csak egy része annak a hatalmas erőfeszítésnek, amelyet Spanyolország tesz annak érdekében, hogy korlátozza a nagy turistaszám esetleges káros hatását – írja a Time Out.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek