Videó: A világ legcsúnyább kutyája idén egy pekingi palotapincsi lett

Wild Thangot, egy nyolcéves pekingi palotapincsi kutyát választották meg a Világ legcsúnyább kutyája verseny idei győztesének. A kaliforniai Petalumában, a Sonoma-Marin vásáron megrendezett versenyen nyolc résztvevő indult – többségük mentett kutya, akik menhelyekről kerültek ki, mielőtt családra leltek volna.

Az idei verseny győztese, Wild ThangForrás: AFP/Josh Edelson

Az oregoni Coos Bayből származó Wild Thang már ötször indult a World's Ugliest Dog (A világ legcsúnyább kutyája) korábbi versenyein, de ez az első győzelme. Wild Thang különleges külsejét egy 10 hetes kölyökkori szopornyica fertőzés okozta. A betegség megakadályozta a fogainak növekedését, ezért lóg a nyelve, és az egyik lábában izomzavar lépett fel – írja a bbc.com.

A versenyt közel 50 éve rendezik meg. A rendezvény honlapja szerint „azokat a tökéletlenségeket ünneplik, amelyek minden kutyát különlegessé és egyedivé tesznek".

Wild Thang is mentett kutyusForrás: AFP/Josh Edelson

Wild Thang és gazdája, Ann Lewis 5000 dollárt kapnak, és az NBC The Today Show című műsorában szerepelhetnek.

A második helyen egy 14 éves, kerekesszékes mopsz, Rome végzett, a gazdi jutalma 3000 dollár.
Imádom, hogy a verseny a tökéletlenül tökéletes kutyákat képviseli" – mondta Rome gazdája, Michelle Grady.

Rome, a 14 éves mopsz lett a második helyezettForrás: AFP/Josh Edelson

Az évente megrendezett verseny az állatok örökbefogadásának fontosságát hangsúlyozza.A verseny szervezői szerint nem a „csúnya" kutyák kigúnyolásáról van szó, hanem arról, hogy „találkozzunk néhány csodálatos karakterrel, és megmutassuk a világnak, hogy ezek a kutyák tényleg gyönyörűek"!

Nézd meg a videót a versenyről és a tökéletlenül is tökéletes kutyákról:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek