Videó: Szenzációs megoldással segítettek egy beteg zsiráfborjún

A Msituni nevű zsiráfborjú még február 1-jén látta meg a napvilágot a San Diego Zoo Safari Parkban, Escondidóban. Mivel a kis zsiráfnak a mellső végtagjai rossz irányba hajlottak, a safari park személyzete attól tartott, hogy elpusztulhat ha nem javítanak azonnal az állapotán. Hiszen így nem tudta szoptatni az anyukája, és sétálni sem tudott.

Forrás: YouTube.com

De nem volt tapasztalatuk, hogyan illesszenek lábmerevítőt egy zsiráfborjúra. Ez különösen nagy kihívást jelentett, mivel 178 centiméter magas volt újszülöttként, és napról napra nőtt. Így felvették a kapcsolatot egy ortopédiai klinikával, ahol Msituni lett az első állat paciens.

Msituni tíz napig viselte a merevítőt, utána már nélküle is képes volt lábra állni. Mindent összevetve születése napjától számítva 39 napig volt a merevítőben, és ez idő alatt végig az állatkórházban feküdt.

Utána bemutatták az anyukájának és a falka többi tagjának. Az anyja soha nem vette a gondozásába, de egy másik nőstény zsiráf úgymond örökbe fogadta. Msituni most úgy fut, mint a többi zsiráf – írja az abc7.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek