Egy fóka a világ első AI idegenvezetője

A dániai Fanø, a Watt-tenger szigete népszerű a természetszerető turisták körében. Utcáin barangolva a turisták egy szemüveges fókát ábrázoló szobrokkal és rajzfilmekkel találkozhatnak. Ő Waddi, a világ első AI idegenvezetője.

A barátságos digitális fóka avatar képei mellett QR-kódok sorozata található. A látogatók beolvashatják a kódot, és elkezdhetnek csevegni Waddival. A turisták számos kérdést tehetnek fel neki, hiszen Waddi tudja, hol bérelhetnek kerékpárt, hol találják a legjobb természeti élményeket és éttermeket - írja az euronews.com.

A technológia mögött álló fejlesztők szerint Waddi az első a maga nemében a világon. Ez a virtuális idegenvezető mesterséges intelligenciát (AI) használ a látogatók kérdéseinek megválaszolására és beszélgetésekre.

"Ha elemezzük a fókának feltett kérdéseket, képet kapunk arról, hogy mi érdekli a hozzánk látogató vendégeket, és így még több tartalmat táplálhatunk Waddiba" - mondja Søren Christensen fejlesztési tanácsadó.

Fanø sziget szimbólumai, a fókákForrás: Shutterstock//Peresanz

Fanø rendkívül népszerű a természetet kedvelő turisták körében, többek között fókákat is láthatunk partjain, ezért is választották az állatot a sziget virtuális idegenvezetőjének.

Észak-nyugati sarkát a „Søren Jessens Sand" nevű hatalmas homokpad uralja, míg a nyugati part egy hosszú strand. A sziget kiváló hely a szeles- és vizes sportok minden fajtájához, mint például a sárkányrepülés, a szörf és a kite.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek