Virtuális sétát tehetünk a Central Parkban és koncertezhetünk Tokióban is

A következő programok listáját nagyrészt az Arts and Culture segítségével állítottuk össze, illetve felvettünk még a listára egy áprilisi kiotói szentély sétát és egy péntek esti tókiói bulit is. Első ajánlatunk, hogy sétáljanak végig a világ egyik leghíresebb múzeumán, a New York-i MET-en, és nézzék meg a Coco Chanel Modernismonline kiállítását, ahol Gabriel 'Coco' Chanel életét és legjellemzőbb ruhamodelljeinek részleteit is megismerhetjük, de angol nyelvtudás nem árt hozzá.

Forrás: Arts and Culture / Google.com

 A keleti történelem iránt érdeklődők pedig ellátogathatnak Japánba, a Tokyo Fuji Art Museum termeibe, ahol most három online gyűjtemény közül választhatunk. Mi most a ritkaságnak számító Edo Period Paintings (Az Edo periódus festményei) című online tárlatot ajánlanánk a figyelmükbe. A gyűjtemény nagyon különböző darabjait a TFAM 30 év alatt gyűjtötte össze. A japán művészeti kollekció sok olyan festményt is tartalmaz melyek még a periódus első éveiből származnak.

Ha mindig is vágytunk a Central Parkba, akkor most eljött az idő, hogy tegyünk benne egy információkban gazdag sétát a saját idegenvezetőnk társaságában. Az angol nyelvű túravezetőnkkel bejárhatjuk a park legkülönlegesebb pontjait, és megtudhatunk minden fontos információt például a John Lennon emlékére készített Imagine mozaikról, ami az első állomása a sétának, vagy a hangulatos Wagner Cove-ról, ahol régen csónakkal szállították a parkon áthaladó lakosokat. Mindenzt gyönyörű koranyári, napfényes fotókkal illusztrálva.

Forrás: Shutterstock.com / S.Borisov

Ha pedig kiszabadulnánk a városból a természetbe, vagy a tengerpartra, akkor a virtuális térképek segítségével tehetünk egy sétát az Amalfi-parton, illetve a Yellowstone Nemzeti Parkban is autózhatunk egyet. De testközelből láthatjuk a hawaii-i vulkánokat is.

Japán szó szerint házhoz jön

 A múzeumi látogatás után Tokióban részt vehetünk egy őrületes bulin is, ami március 26-án, pénteken este 20 órától indul a Fedezd fel Tokiót! – Virtuális Utazás online felületén. A biztonságos találkozót az Asahi Super Dry japán sörmárka és a világ egyik legismertebb elektronikus zenei felülete, a Resident Advisor szervezte közösen. 

Forrás: Asahi Super Dry / Facebook.com

A séta Tokió nyüzsgő utcáiról indul, majd a résztvevők betérnek egy modern művészeti galériába, és végül a buli helyszínére, egy ikonikus éjszakai klubba. Minden helyszínen olyan eredeti zenét hallanak majd a "bulizók" amelyet olyan ismert DJ-k alkottak meg, mint DJ Nobu, Honey Dijon és Kerri Chandler. Nekik köszönhetően, a 8D hangtechnológia innovatív megoldásával bármilyen fejhallgatón keresztül élvezhetjük majd a többdimenziós térhatású hangokat. A 45 perces interaktív videó élményt a világ első virtuális éjszakai klubjának alkotói fejlesztették ki. A 24 órán keresztül tartó bulit a Club Qu fogja össze - olvasható az esemény oldalán.

Utolsó programunk pedig Kiotó városába repíti az érdeklődőket április 5-én, hétfőn. Ezen az eseményen a Kiotói Mindennapok magyar vezetőjének segítségével élőben sétálhatnak egyet a város legrégebbi részén, ahol a nézők is "betérnek" egy több mint ezer éves étterembe, és bejárják Kiotó legnagyobb templomnegyedét, ahol a híres kardvívó Musashi edzett, és ahol a japán teszertartás tökéletesítője is élt.

Az ingyenes séta az eddigi alkalmakhoz hasonlóan interaktív, a résztvevők kérdezhetnek és kommentelhetnek. A túra kezdete reggel 8:30, ami azt jelenti, hogy Japánban ekkor 16-16:30 körül van. De ha nem lenne kedvünk Húsvét hétfőn ilyenkor még felkelni, a séta visszanézhető lesz az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek