Videó: Híres nyaralóhelyek képeken és valóságban - Meglepő összeállítás

Gyönyörű, vakító kék óceán, tiszta, érintetlen partok, nyugalom – ezek jutnak eszünkbe a messzi tájakon való nyaralásról, amiért nem mellesleg egy vagyont kifizetünk. Azonban akadt pár olyan személy, akik csalódottan tértek vissza az alábbi helyekről, hiszen teljesen mást látottak, mint az interneten. Tartsatok velünk!

A következő összeállításban bemutatunk 5 világhírű helyet, amik meglepően máshogy néznek ki képeken, mint a valóságban. 

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek luxus bungalóiban fél lábbal a paradicsomban érezheti magát az utazóForrás: icemanphotos / Shutterstock

A Maldív-szigetekről készült képek álomszerű fehér homokos tengerpartokat, türkizkék vizet és luxus vízi bungalókat mutatnak. Az ég mindig kék, a nap mindig süt, és minden pillanat tökéletesen nyugodt és idilli.
És ilyenkor jön a pofon: a rengeteg eső,erős vihar, a házak nem is olyan álomszerűek itt-ott, emellé pedig levegőt venni is drága ott. Azonban azt nem lehet elvenni a helytől, hogy ha éppen kifogjuk a szép időjárást, megfelelő helyet foglalunk, akkor egészen hasonlít arra, amit az interneten látni belőle. Íme egy videó, ami bemutatja a kontrasztot.

 Bali, Indonézia

Bali, IndonéziaForrás: Shutterstock/Sudip Ray

Bali képei buja zöld rizsteraszokat, misztikus templomokat és csendes tengerpartokat mutatnak. Az emberek többféle jóga pózokban, naplementék előtt meditálnak, mindenhol a béke és nyugalom érzése uralkodik. Ez csak félig igaz.
A helyszín nagyon felkapottá vált, így félig-meddig elveszítette azt, amiért régen sokan odáig voltak: a nyugalomért. Népszerű turistahelyek, mint például Kuta és Seminyak, rendkívül zsúfoltak, az utak állapota néhol rettenetes, és a szemétszennyezés is komoly gondot okoz. Azonban Ubud és a keleti partvidékek csendesebb részei még mindig megőrizték a nyugalmat és a természet szépségét.

Szeméthalmok Balin, IndonéziábanForrás: Shutterstock/Maxim Blinkov

Bora Bora, Francia Polinézia

Bora Bora, Francia Polinézia egyik szigete, a földi paradicsomForrás: Shutterstock/Martin Valigursky

Bora Bora szigete a kristálytiszta lagúnáival, buja zöld növényzetével és a víz felett elhelyezkedő luxus bungalóival a földi paradicsom képét idézi. A háttérben vulkáni csúcsok és pálmafák emelkednek ki, míg a naplemente aranyszínű fényekkel festi meg az eget.
Mind ez igaz, de emellett vannak olyan tényezők, amik belerondítanak az idilli képbe. Ilyenek például a szemétégetés, a szeméthalmok a parton vagy az építkezések.

Kairó, Egyiptom

Giza az UNESCO Világörökség részeForrás: MATTES RENÉ / HEMIS.FR / HEMIS.FR / HEMIS VIA AFP

Kairó ikonikus képein a lenyűgöző piramisok és az ősi templomok tűnnek fel, amelyeket gyakran a sivatag közepén, távol minden civilizációtól ábrázolnak. Az ember könnyen elképzelheti, hogy ezek a történelmi építmények a végtelen homokdűnék között rejtőznek, ahol csak a történelem és a természet uralkodik.
A valóságban a Kairóhoz közeli Gízai piramisok és templomok közvetlenül a modern város szélén találhatók. A sivatag és a felhőkarcolók kontrasztja meghökkentő: az ókori csodák közvetlen közelében magasodnak a város épületei és nyüzsgő forgalma. 

Gízai Piramisok Kairó mellettForrás: Shutterstock/R Raymoonds

Tádzs Mahal, India

taj mahal,india,agraForrás: pixabay.com

A Tádzs Mahalról készült képek egy tökéletesen szimmetrikus, fehér márvány mauzóleumot mutatnak, amely elegánsan emelkedik ki a gondosan ápolt kertek közül. A képek szerint a Tádzs Mahal egy békés, tiszta és lenyűgöző hely, ahol a látogatók nyugodtan csodálhatják meg az építészet csodáját.
Sajnos ezt is az ember tette tönkre. Picit kell csak arrébb sétálni, hogy a szemetelés szomorú végkifejletét láthassuk. A Tádzs Mahal mellett található Yamuna folyó annyira szennyezett, hogy alig látni a vizet.

Tádzs Mahal melletti folyó, a Yamuna szennyezettségeForrás: Shutterstock/Modernnomads

 (Forrás: travel.nine.com.au, TikTok)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek