Videó: Cuki muflonbárányok születtek a Budakeszi Vadasparkban

Budapest nyugati szomszédságában terül el a Budakeszi Vadaspark, amely a budapesti Széll Kálmán tértől mindössze 20 percre található festői, erdős környezetben. A park ezúttal cuki muflon bárányokkal gazdagodott.

Az újszülött muflon bárányok már láthatók édesanyjukkal a kifutóban, így bárki gyönyörködhet bennük. A muflonok lényegében vadjuhok, bár gyapjút nem hordanak. Korzika szigetéről származnak, de Magyarországon is elterjedt faj. A nőstényeket jerkének vagy anyajuhnak nevezzük, a kicsiket báránynak, a hímeket pedig kosnak. A kosok fejét csigás szarv díszíti. A szarvasokkal ellentétben, a muflon kos szaruból lévő szarva egész életében nő, nem dobja le, hanem örökké a fején marad – olvasható a Budakeszi Vadaspark közösségi oldalának bejegyzésében.

A 22, 222 és 22A jelzésű autóbuszokról Budakeszi határában a Szanatórium utcánál leszállva, mintegy húsz perces, kényelmes sétával érhető el a vadaspark bejárata. Ez a program a kicsiknek és nagyoknak is kellemes kikapcsolódást kínál. Különleges állatbemutatók, tréningek és látványetetések, állatsimogató, kalandpark, játszóterek és több mint 50 állatfaj egyedei várnak rátok. Május 26-án, gyermeknapon színes, interaktív, szórakoztató programokkal várják a családokat.

Borítókép: Linda Suranyi/Budakeszi Vadaspark Facebook oldala

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek