Ezekben az olasz városokban tilos a bikini

Aki Lignanóban a strandon kívül fürdőruhában vagy póló nélkül jelenik meg, hamarosan komoly bírságra számíthat. Az Adria-parti városnak elege van egyes turisták „laza" öltözködési stílusából, de nem ők az egyetlenek, mutatjuk a többi olasz várost, ahol szintén szigorú öltözködési szabályok vannak érvényben.

Pár nap múlva már nem lehet alulöltözötten bemenni Lignano városközpontjábaForrás: Trambitski/Shutterstock

Lignano egy népszerű üdülőhely, ami Velence és Trieszt között fekszik egy félszigeten, a felső Adria partján. Híres homokos strandjáról, amely mintegy nyolc kilométer hosszú. Napozás vagy fürdés után viszont a városban tett séta előtt érdemes átöltözni.

Az udinetoday.it című olasz újság szerint május 5-től betiltják a „bikinik és boxeralsók, valamint a meztelen mellkas mutogatását a város utcáin". A rendelet nem vonatkozik a tizenkét év alatti kiskorúakra. További kivételek természetesen a tengerparti sétány, a lagúna sétány, valamint a kikötő és a mólók területe. Aki nem tartja be a szabályokat, annak komoly bírságra kell számítania, a messaggeroveneto.gelocal.it olasz lap szerint a szabálysértők 25 (kb. 9300 Ft) és 500 euro (kb. 180 ezer Ft) közötti pénzbírsággal sújthatók.

Öltözködési szabályok más olasz városokban

A tilalommal a város számos más olasz tengerparti üdülőhely szabályait követi. Szigorú öltözködési előírások vannak többek között Viareggió, Baia Domizia, Santa Margherita di Savoia, Rapallo, Milano Marittima, Sorrento, Riccione Vietri sul Mare, Caorle és Chioggia városában – foglalja össze az udinetoday.it.

Sorrentoban is szigorú öltözködési szabályok vannak érvénybenForrás: Boris Stroujko/Shutterstock

Aki bikiniben vagy fürdőruhában sétál a dél-olaszországi Sorrentóban, az akár 500 eurós (kb. 180 ezer forintos) bírságra is számíthat. Ez azokra a férfiakra is vonatkozik, akik meztelen felsőtesttel sétálnak a városban.

Rómában és Velencében szintén tilos a nyaralóknak felső nélkül vagy fürdőruhában sétálgatni. A ruházatnak legalább a vállat fednie kell. Aki nem tartja be a dress code-ot, azt elküldik, vagy akár pénzbírsággal is sújthatják – írja a reisereporter.de.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek