Nem ok nélkül nevezik a világ legszebb akácos kertjének ezt a japán csodahelyet

A tavasz az év egyik legszebb időszaka Japánban, mert mindenhol színes virágok nyílnak. Az egyik leglátványosabb viráguk pedig az akác, mely nemcsak lila, hanem más színekben is pompázik. Aki Tokióban jár tavasszal, és minden eddiginél látványosabb kertet szeretne látni, egy egynapos kirándulást kell tennie az Ashikaga Flower Parkba, melyet a világ legszebb akácos kertjének tartanak.

Forrás: Ashikaga Flower Park/Facebook

Az Ashikaga Flower Park kötelező turisztikai helyszín a japán Ashikaga városában. 1968-ban nyílt meg, és jelenleg 94 000 négyzetméteres területen fekszik, körülbelül 74 kilométerre Tokiótól északra. Évente több mint 1,5 millióan látogatnak ide el. Van is miért. Nézzétek!

A lenyűgöző virágairól ismert park a természet és a fotózás szerelmeseinek paradicsoma. A park leginkább az akácok miatt lett világhíres, amelyek tavasz folyamán különféle élénk színekben nyílnak, és lenyűgöző látványt nyújtanak.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Yasushi Kanno

A park 350 fával büszkélkedhet, amelyek az időjárástól függően általában április közepétől május közepéig virágoznak. A lenyűgöző virágok, amelyek a fából készült rácsokon lógnak, rengeteg színben virítanak, beleértve az ibolya, kék, rózsaszín, fehér és sárga színű virágokat. Mindegyik szín más-más időben virágzik: először a rózsaszín, majd a lila, a fehér, és végül a sárga akác.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Yasushi Kanno

A park leghíresebb „lakója" egy 150 éves akácfa, melyet a Tochigi prefektúra nemzeti műemlékké nyilvánított. Ennek a hatalmas fának körülbelül 1000 négyzetméteres a lombkoronája és 80 000 egyedi lila virága van.

Forrás: Ashikaga Flower Park/Facebook

A virágzatot megtartó rácsot, amely a felállításakor csupán 72 négyzetméteres volt, ahogy a fa nőtt, több mint 10-szeresére azaz 1000 négyzetméteresre bővítették. A mára a világ legszebb akácfájának tartott fa esténként díszkivilágítást is kap, ahogy sok más akácfa is a kertben.

Forrás: Ashikaga Flower Park/Facebook

Esténként szinte szürreális, meseszerű látvány teremtődik az éterien megvilágított fák és virágok között, ahol a látogatók valószínűleg úgy érezhetik magukat, mintha egy álomszerű világban sétálgatnának. A parkban két 80 méter hosszú lugas is helyet kapott, melyek május elejétől a legszebbek, amikor az egyik íves alagútról ragyogóan fehér, a másikról pedig élénksárga színű akácok csüngnek le.

Forrás: Ashikaga Flower Park/Facebook

Az éves, egyre népszerűbb Wisteria Fesztivál, azaz Akác fesztivál mely az akácok köré épül, idén április 13-tól május 15-ig tart. Az esti világítást pedig április 18-tól május 15-ig lehet megtekinteni.

Forrás: Ashikaga Flower Park/Facebook

Az akácok mellett az Ashikaga Flower Park lenyűgöző azáleák gyűjteményével is büszkélkedhet. Több mint 5000 bokor azálea április közepétől május elejéig virágzik, és körülbelül 1000 különböző fajta található belőlük a parkban.

Forrás: Ashikaga Flower Park/Facebook
A kert is spirituális feltöltődést kínálForrás: Ashikaga Flower Park/Facebook
Spirituális virágnak tartják

Az akác finom, lépcsőzetesen, a szőlőtőkékhez hasonlóan csüngő virágai a kecsesség, a szépség és a spirituális átalakulás érzését keltik.


Az akác (japánul fuji) a halhatatlanságot is jelképezi, mivel hasonló a japán Fushi szóhoz („örök élet"). Ebből adódhat a híres hegyük, Fuji-hegy neve is, mivel szent csúcsnak tartják, ahol a hiedelmek és legendák szerint a halottak szellemei laknak.

Megvilágítva még misztikusabb hangulatot áraszt a kert és lenyűgöző fái.

Hogyan juthatunk el Tokióból az Ashikaga Flower Parkba?

Nagyjából egy órányi vonatútra van Tokió központjától, ahová, ha van Japan Rail bérletünk, végig vonattal mehetünk. Mindössze annyit kell tennünk, hogy a Tokiói állomásról Tohoku Shinkansennel az Oyama állomásra megyünk (42 perces út), majd ott a JR Ryomo Line-ra átszállva a Tomita állomásra vonatozunk (13 perces út). Innen az Ashikaga Flower Park rövid 13 perces sétára található.

Forrás: Ashikaga Flower Park/Facebook

Mennyibe kerülnek a belépődíjak?

A park egész évben nyitva tart és nagy részében reggel 9 órakor nyit és 18 órakor zár. Szombaton, vasárnap 21 óráig látogatható. A Wisteria Fesztivál időszakában (április közepétől május közepéig) meghosszabbított nyitvatartási időben reggel 7-től este 21 óráig van nyitva. Ilyenkor fontos előre lefoglalni a jegyeket, és korán érkezni, hogy elkerüljük a sorokat és a tömeget.

Forrás: Ashikaga Flower Park/Facebook

Az évszaktól és a megvásárolt jegy típusától függően a felnőtt belépődíjak 300 és 1800 jen (kb. 700- 4200 forint) között mozognak. Az árak a virágzási csúcsidőszakban, azaz áprilisban és májusban a legmagasabbak, míg júliustól februárig alacsonyabb árakon megtekinthető a látványosság. Gyermekek esetében a díjak 100 és 900 jen (230-2000 forint) között mozognak, míg a négy éven aluli gyermekek ingyenesen látogathatják a parkot. További információk a park weboldalán találhatók. 

(Forrás: timeout.comjrailpass.com)



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek