Új vonat a török látványosságok mentén

A Törökországba utazók egy új turista vonattal fedezhetik fel a történelmi kincsek és a kulináris élvezetek egy részét. A Mezopotámia Expressz a fővárosból, Ankarából indul, és az ország belső, keleti és délkeleti anatóliai régióin kanyarog.

Az új turistavonattal 3 nap alatt felfedezhetjük Törökország gyönyörű tájainak egy részét - illusztrációForrás: muratart/Shutterstock

A vonat megáll többek között Kayseri, Malatya és Elazığ városokban, és elegendő időt biztosít a városnézésre. „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy az emberek lássák és megismerjék a régiót. Ez kulcsfontosságú eszköz lesz a turisták számára, hogy megismerjék a kultúránkat"– mondta Mehmet Kaya, a Diyarbakır Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a török médiának.

A Mezopotámia Expressz kilenc hálókocsival és egy étkezőkocsival rendelkezik, a maximális befogadóképessége 180 utas. A kabinokban két személy alszik, az árak 9 000 TL-től (kb. 100 ezer forinttól) indulnak az oda-vissza útra. Az utasokat éjszakára ággyá alakítható ülések, valamint olyan kényelmi berendezések várják, mint hűtőszekrény, mosogató, szekrény és fűtés.

Az 1051 kilométeres út során zord sivatagi tájakon és az Erciyes-hegy hófödte csúcsa mellett kanyaroghatunk, amely egy szunnyadó, 3916 méter magasan fekvő vulkán. A vonat útközben három megállót is tart. Az utasoknak három óra áll rendelkezésükre Kayseri és Malatya felfedezésére, valamint egy négy óra jut Elazığ megnézésére.

A megállók során az utazók megkóstolhatják a regionális ételeket és meglátogathatják a régészeti látnivalókat – írja az euronews.com. Kayseri, Kappadókia történelmi fővárosa híres a szeldzsuk korabeli látnivalóiról, a 13. századból származó mecsetekről, sírokról és teológiai iskolákról.

KayseriForrás: mucmaz/Shutterstock

Malatya közelében, egy másik ókori városban az utasok meglátogathatják az UNESCO által kijelölt Arslantepe-dombot, amely egy szabadtéri múzeum, ahol több ezer éves paloták, templomok, falfestmények és szobrok találhatók.

MalatyaForrás: Anadolu Agency/Ozgur Alantor

Elazığban az utazók Törökország egyik leggazdagabb konyhájával találkozhatnak, ahol megannyi különleges étellel várják az utazókat.

ElazigForrás: nurdem atay/Shutterstock

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek