Pár nap, és újra kinyit Róma ingyen látogatható, mesés rózsakertje

Tavasszal visszatér a lehetőség, hogy a Rómába utazók újra megcsodálhassanak egy egyedülálló botanikai gyűjteményt, amely a világ minden tájáról származó, mintegy 1200 fajta rózsából áll. Április 21. vasárnaptól ugyanis az örök városban újra megnyílnak a nagyközönség előtt a pompás Városi Rózsakert kapui.

Róma Városi Rózsakertje csodálatos környezetben várja a rózsa szerelmeseitForrás: MM - Foto propria/Wikipedia

A Római Városi Rózsakert gyűjteménye minden évben új rózsafajtákkal is gazdagodik, melyeket a Kertszolgálat szakemberei naponta szenvedéllyel gondoznak. A termesztett rózsák a világ minden tájáról érkeznek ide a Távol-Kelettől Dél-Afrikáig, Európától Amerikán keresztül Új-Zélandig.

Vannak olyan ősfajok is, amelyek létrejötte 40 millió évvel ezelőttre nyúlnak vissza, de egészen ritka és különleges fajták is felfedezhetők a gyűjteményben, mint például a Mutabilis rózsa, amely öt nap alatt hétszer változtatja meg a színét.

A kert ráadásul a történelmi Circus Maximus, Róma egyik ókori arénájánál található.

A rózsakert csak a tavaszi vagy őszi virágzási időszakban látogatható. Idén április 21-től június 16-ig, vasárnap 8.30-tól 19.30-ig minden nap nyitva lesz a nagyközönség előtt. A belépés ingyenes és előzetes regisztráció sem szükséges a belépéshez – írja siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek