Szingli vagy, esetleg egyedül utaznál? Íme 2024 legbiztonságosabb helyei

A magány nem egy jó dolog, azonban néha-néha minden embernek szüksége van rá. Akár egy hosszú, rögös kapcsolat után önmagunk megismerése miatt, vagy inspirációgyűjtés szempontjából. Ilyenkor mi a legjobb megoldás? Hát az utazás, saját magaddal! Természetesen ez nem mindenhol ajánlatos, de most pont ezért hoztunk 5 olyan célpontot, ahová nyugodt szívvel elutazhatsz nőként, egyedül is!

Srí Lanka 

Srí Lanka a barátságos és vendégszerető helyiek miatt ideális választás az egyedülálló nők számára. Az ország rendkívül biztonságosnak számít, így nyugodt szívvel barangolhatsz a festői tájakon.  A helyiek tisztelettudóak és segítőkészek, ami hozzájárul az utazás zavartalan élményéhez.

Sri Lanka, DzsungelForrás: Shutterstock/Givaga

Tipp az utazáshoz: Látogasd meg az UNESCO Világörökség részét képező Dambulla barlangtemplomát és a Sigiriya sziklát, vagy a  teaültetvényeket Nuwara Eliya-ban.

Portugália  

Portugália az európai utazók körében nagyon közkedvelt a nyugodt, békés környezet miatt. A nőknek itt nem kell tartaniuk semmitől, hiszen a helyiek nagyon segítőkészek, emellett pedig a bűnözési ráta is rendkívül alacsony. A tömegközlekedés jól ki van alakítva, könnyen eljuthatsz A-ból B-be. 

Portugália a biztonságos úti célok közé tartozikForrás: Shutterstock

Tipp az utazáshoz: Portugália fővárosában, Lisszabonban érdemes ellátogatni a Belém-Toronyhoz és a Szent Jeromos kolostorhoz, valamint Portoban a Szent Frigyes templomhoz.

Japán

Japán híres a kifinomult kulturális hagyományairól és a biztonságos környezetéről. Az egyedülálló nők itt könnyedén utazhatnak a különböző városok között, és élvezhetik a vendégszeretetet. A bűnözési arány alacsony, és a tömegközlekedés rendkívül szervezett, így az utazásod garantáltan zavartalan és biztonságos lesz.

Tokió, JapánForrás: Shutterstock/Stockbym

Tipp az utazáshoz: Japán fővárosában, Tokióban érdemes meglátogatni a Meidzsi-szentélyt és a Shinjuku Közigazgatási Tornyot, Kyotoban pedig Arashiyama bambuszligetét. 

Guatemala

Guatemala ideális választás azok számára, akiket a kíváncsiságuk és kalandvágyuk hajt. A Közép-Amerikában elhelyezkedő ország számos lenyűgöző látnivalóval várja az odalátogatókat. A maja kultúra gazdag öröksége, az elképesztő vulkáni tájak és a festői tavak mind-mind olyan élmények, amelyek biztos segítenek elfeledtetni veled a fájdalmaidat. A helyiek barátságosak és segítőkészek, ami hozzájárul a zökkenőmentes utazásodhoz.

Guatemala, Tikal, maja romvárosForrás: Shutterstock/Leonid Andronov

Tipp az utazáshoz: Látogasd meg Tikalban a hatalmas maja romvárost,  emellett Guatemala-ban az Atitlán-tavat

 Forrás: timeout.com

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek