Mostantól számíts ellenőrzésre az osztrák-német határon!

Németország 2024. április 1-jén úgy döntött, hogy liberalizálja a kis mennyiségű kannabisz rekreációs célú birtoklását.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/sirtravelalot

Alig egy nappal a határozat hatályba lépése után Gerhard Karner osztrák belügyminiszter elmondta, hogy Ausztria megerősíti az ellenőrzéseket a német határvidéken – írja a SchengenVisaInfo.

Karner miniszter hivatalos közleményben közölte, hogy az osztrák rendőrség fokozott ellenőrzéseket végez, különösen a határhoz közeli területeken. Karner hangsúlyozta, hogy az ellenőrzéseket annak érdekében szigorítják, hogy az összes közlekedőt megvédjék. Céljuk, hogy kivonják a forgalomból az Ausztriában illegális anyagokat és feltartóztassák a kábítószer hatása alatt álló járművezetőket.

A minisztérium a fentieken túl hangsúlyozta, hogy bővíti a személyzetet, és tovább fokozza az ellenőrzéseket a német határon – jegyzi meg a Washington Post.

Mint a minisztérium felfedte, a rendőrség emberei civil ruhát viselnek majd. Hozzátették, hogy a kábítószer hatása alatt állók felismerésére képzett szakemberek is jelen lesznek a határon, hogy segítsenek az ellenőrzésekben.

Az április 1-jén hatályba lépett új német szabályok értelmében a 18 éven felüli német állampolgárok nyilvános helyen 25 gramm kannabiszt fogyaszthatnak el, otthonukban 50 gramm kannabiszt tarthatnak és 3 növényt nevelhetnek.

Mint kiderült, júliustól a törvény lehetővé teszi kannabiszklubok létrehozását is. Ezekbe a klubokba legfeljebb 500 fő léphet majd be, csakis engedéllyel, és az emberek csak meghatározott mennyiségű kábítószerhez juthatnak hozzá.

Borítókép: Boris Stroujko/Shutterstock – illusztráció

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek