Gigantikus macskák rajzolódtak ki egy thaiföldi rizsföldön

A land art, azaz a természeti környezet formavilágát és kellékeit monumentális szabadtéri installációkba rendező művészeti irányzat jegyében készültek macskákat ábrázoló képek Thaiföldön. 

Forrás: NST Online/Youtube

A gigantikus növényszőnyegeket, amelyek egy thaiföldi ültetvényen találhatók az ország északi részén elterülő Chiang Rai-ban, különféle fajtájú és színű rizspalánták alkotják. A művészi bravúr Tanyapong Jaikham gazdálkodó és társainak munkája – írja a CNN.

Tanyapong azt reméli, hogy több tízezer embert vonzanak majd rizsföldjeire a cuki cicákat ábrázoló land art képek. Az alkotási folyamathoz GPS-koordinátákra támaszkodott, ezek segítségével sikerült elhelyezni a palántákat egy vázlat alapján. Ahogy a növények érnek, változtatják a színárnyalataikat, és az aratás előtti időszakban több macska stilizált portréját rajzolják ki. Az egyik rajz egy olyan macskát formáz, amely a hóna alatt egy hallal szundikál.

A turisták áradatára készülve kilátótornyokat emelnek a környéken, hogy a látogatók azokról csodálhassák az ember és a természet közös műalkotását, amelyet egy a bőségről szóló thai közmondás ihletett: Van hal a vízben és terem rizs a földeken.

A világ második legnagyobb gabonaexportőre India után Thaiföld. Az ország célja, hogy idén 8,5 millió tonnát szállítson kivitelre. Tanyapong szerint az általa kitalált alkotások új távlatokat nyitnak a turizmus és a mezőgazdaság közös fejlődésének.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek