Újra börtön várhat arra, aki Thaiföldön marihuánát szív

Mindössze 18 hónappal azután, hogy Thaiföld lazított a szabályokon a kannabisz legalizálásával kapcsolatban, az ország új koalíciós kormánya megpróbálja betiltani azokat.

A thaiföldi hatóságok azt tervezik, hogy ismét büntetendővé teszik a kannabisz rekreációs célú használatát - jelentette be kedden a délkelet-ázsiai ország egészségügyi minisztere. 

Forrás: Stay Regular/Pixabay

Csonlanan Szrikaev egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a tervek szerint február 13-án, kedden terjesztik be a minisztertanácsnak az indítványt, amely engedélyezni fogja a kannabisz terápiás és egészségügyi célú használatát. Hangsúlyozta azonban, hogy a rekreációs célú felhasználás illegálisnak minősül majd.

A tervek szerint akár 60 000 thai baht (1560 euró) pénzbírságot is kiszabhatnak majd a hatóságok a szabadidős használatra, és akár egy évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak a tetten értek. A turistákat arra is figyelmeztetik, hogy a kannabisz még mindig illegális a szomszédos országokban, és tilos határokon átszállítani.

A jelenlegi kormányfő, Szretta Tavizin már az előző kormány idején szót emelt a kannabisz legalizálása ellen, amely a turizmust és a mezőgazdaságot szándékozott támogatni.
A marihuánafogyasztás 2022 júniusa óta nem bűncselekmény Thaiföldön.

(Forrás: MTI, euronews.com)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek