A perui férfi több ezer Lego-darabból építi meg Lima mását

Aldrin Aguilar közel 10 éve készíti legóból helyi építmények, például a Desamparados pályaudvar vagy a Torre Tagle palota másolatait. A lego fan azt reméli, hogy hivatalos készlet lesz a műveiből. Miközben a dán cég válaszára vár, már a következő szobrán dolgozik: a limai érsekségen.

Célja, hogy a város összes nevezetes épületét, műemlékét és felismerhető nevezetességét újraalkossa. Projektje világszerte számos Lego-rajongó figyelmét felkeltetteForrás: Anadolu via AFP/ Anadolu/Klebher Vasquez

„Így szabadulok meg a stressztől" – vallja be az 50 éves adminisztrátor. Ez a tevékenység még gyerekkorára nyúlik vissza, amikor az apja külföldi útjairól hazahozott műanyag legókkal játszott.
Később úgy döntött, hogy építészetet tanul, hogy tökéletesítse ezt a képességét. Végül vállalkozást alapított, mással kezdett foglalkozni, és adminisztrációt tanult.

A Legóval való kapcsolata felnőttként éledt újjá, amikor elkezdett játékokat vásárolni a gyermekeinek. „Az interneten keresgélve meglepődve tapasztaltam, hogy világszerte hatalmas közösség létezik a hozzám hasonló felnőtt rajongókból, akik nemcsak vásárolnak, hanem építenek is. Kapcsolatba léptem egy barátommal, aki éppen egy hivatalos Lego-klubot akart létrehozni Peruban."

A Lego építőjáték több millió darabjából épül Peru fővárosaForrás: AFP/ Anadolu/Klebher Vasquez

2014-ben Aldrin megépítette a Jirón Ucayali (Cercado de Lima) városrészben található Torre Tagle palota másolatát. A Desamparados állomás replikáját is ő tervezte. „Sokáig tartott összegyűjteni a darabokat, mert körülbelül nyolcezer darab van belőlük. Különösen azért, mert egy különleges színt választottam: a világoszöldet. Elég sokáig tartott" – emlékszik vissza.

A férfi projektjét rengeteg Lego rajongó követi nyomon világszerteForrás: AFP/ Anadolu/Klebher Vasquez

A helyi épületek és vállalkozások megalkotására irányuló buzgalmában jött az ötlet, hogy egy, az ország számára érzelmi értékkel bíró tárggyal dolgozzon: a Huáscar hajóval, amely a csendes-óceáni háború perui szimbóluma volt. Összehasonlította a különböző internetes oldalakon talált képeket, hogy pontos elképzelést kapjon az építendő modellről. Ezután a terven egy ingyenes Lego szoftverben dolgozott, amely lehetővé teszi a virtuális konstrukciókat, és kiadja a felhasználandó alkatrészek listáját.
Aldrin arról álmodik, hogy ezt a konstrukciót hivatalos Lego-készletté alakítja. Ehhez egy javaslatot kell benyújtania a Lego Ideas-hoz, és 10 000 szavazatot szükséges szereznie.

Forrás: elcomerico.pe

 Borítókép: Lima - Boris Stroujko/Shutterstock

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek