Újra látogatható Peru legismertebb romvárosa

Több mint 3 hete nem látogathatták a Peruba érkező turisták az ország leghíresebb látnivalóját, a Machu Picchut, mert tüntetések és zavargások voltak az országban. Felfüggesztették az odatartó vasúti járatokat is, miután egyes vonatsínek megrongálódtak, és az inka ösvényről érkezők sem közlíthették meg a látványosságot. Február 15-től azonban újra látogatható a lenyűgöző romváros.

A romváros újra nyitva áll a látogatók előttForrás: Wheel The World

 A múlt héten korlátozott szolgáltatással újraindult a vasúti forgalom a térségben, amelyet azt követően függesztettek fel, hogy a tüntetők sziklatömböket gördítettek a sínekre. A zavargások Pedro Castillo elnök eltávolítása és letartóztatása után kezdődtek tavaly decemberben. A 2021-ben megválasztott elnököt azután tartóztatták le, hogy december 7-én elrendelte az őt alkotmányos vádeljárással menesztő parlament feloszlatását, és rendeleti úton akart kormányozni, amit a kongresszus puccskísérletnek minősített. Castillo jelenleg börtönben van, és lázadással vádolják. Tisztségét alelnöke, Dina Boularte vette át.

A világörökség részéhez tartozó inka romvárost turisták ezrei keresik fel naponta.

A belpolitikai válság miatt az idegenforgalmi szektor egyes becslések szerint eddig több mint hatmillió dollárt veszített, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek