Megvan a világ 10 legklasszabb utcája, köztük 2 európai

Ismét eljött az évnek az az időszaka, amikor a mértékadó nemzetközi utazási magazin, a Time Out közzéteszi a világ legmenőbb utcáinak éves rangsorát, amely egy megkerülhetetlen útmutató a világ jelenleg legizgalmasabb sugárútjaihoz, főútjaihoz és eldugott, hangulatos utcácskáihoz.

Egyedi pink színű úttest a Cais do Sodré negyedben, LisszabonbanForrás: Shutterstock//Luis Louro

A listát a világ városait jól ismerő helyi szakértők ajánlásai alapján állították össze.

2024 legmenőbb utcáinak dobogójára nem került fel európai. Az első helyet a melbourne-i High Street szerezte meg, ahol mindenki talál magának ínyére való helyet a specialty kávézótól kezdve az elegáns borbárokon és a food truckokon át az alter moziig. A második helyre a hongkongi Hollywood Road, a harmadikra pedig az austini East Eleventh került fel.

Európában a kiemelt utcák közé tartozik a londoni Gerrard Street a 17. helyen. A helyi kínai negyed ütőere jobbnál jobb éttermekkel, street food-os büfékkel újít, amiért bolondulnak a város lakosai és turistái.

A londoni Gerrard Streetre a kínai gasztronómia rajongói érkeznekForrás: Shutterstock//Luis Louro

A berlini Oranienstraße is bekerült a világ legjobb utcái közé a 12. helyet megszerezve, ahol különösen éjjel pezseg az élet, és a legkülönfélébb műfajú zenékre bulizhatnak az emberek az utca szórakozóhelyein.

A barcelonai Consell de Cent is előkelő helyen szerepelt a világranglistán, a 10. helyet szerezte meg. Azóta vált különösen szerethetővé a belvárosi utca, hogy immár 6 kilométeres szakaszát autómentessé tették. Éttermek, butikok és szórakozóhelyek sorakoznak ebben a barcelonai mikrokozmoszban.

Az európai utcák közül a lisszaboni Rua da Boavista volt az, amelyik a legjobb, azaz a 7. helyet érte el a világranglistán, és ezzel a kontinens legizgalmasabb helyévé vált.

Az utca Lisszabon éjszakai szórakozóhelyén, a Cais do Sodré-n halad keresztül, amely túlnőtt bulis múltján, és a helyi termékek beszerzésének, a családi villásreggelik és vacsorák trendi helyszínévé vált.

A Time Out szerint a világ 10 legmenőbb utcája:

1. High Street, Melbourne, Ausztrália
2. Hollywood Road, Hong Kong, Kína
3. East Eleventh, Austin, Texas, Egyesült Államok
4. Guatemala Street, Buenos Aires, Argentína
5. Commerical Drive, Vancouver, Kanada
6. Jalan Petaling, Kuala Lumpur, Malajzia
7. Rua da Boavista, Lisszabon, Portugália
8. Arnaldo Quintela, Rio de Janeiro, Brazília
9. Chazawa-dori, Tokió, Japán
10. Consell de Cent, Barcelona, Spanyolország

Borítókép: Neale Cousland/Shutterstock – illusztráció

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek