A Time Out megmondja, melyik város a legszórakoztatóbb a bolygón

A Time Out programmagazin közzétette, melyek a világ legnyüzsgőbb, legszórakoztatóbb városai, ahol biztosan nincs hiány programokban. Az első két helyezett igazi meglepetés.

A szavazás során 32 ország 15 ezer szavazójának véleményét vették figyelembe többek között az olyan szempontok alapján, mint a kulturális programok és a gasztronómia, de az is számított, mennyire kedvesek a helyiek, mennyire elfogadhatóak az árak, és összességében mennyire élhető és boldog a város lüktetése. Íme a legjobb öt.

A szelek városa

A jelek szerint Chicagóban aztán tudják, mi a dörgés, hogyan kellene élvezni az életet, ugyanis már zsinórban másodszor ez a város nyeri meg a szavazást. Chicago külön az étel-ital kategóriában is első lett, és összességében minden más szempontnál magas pontszámmal szerepelt.

Napkelte ChicagóbanForrás: Flickr.com

Chicagóba 2018-ban már közvetlen járattal is eljuthat Budapestről. Nálunk helyet kapott a világ legtériszonyosabb helyei listán is.

Egy jó pohár portói?

A portugáliai Porto városa elsőként szerepel a listán, és rögtön a második helyre turbózta fel magát, ugyanis ezt a várost tartották a szavazók a legélhetőbbnek mind közül, valamint kiérdemelte a „szívek városa" félhivatalos címet is, ugyanis úgy tűnik, itt lehet a legkönnyebben barátokra és szerelemre lelni. Ide is könnyedén elröppenhetünk Budapestről.

Porto építészeti szempontból sem utolsóForrás: Flickr.com

Sosem alszik, mindig pezseg

New York természetesen nem új a listán, hisz itt található a világ legjobb éjszakai élete. Ötből négy megkérdezett vélte úgy, hogy ha valahol egész éjjel mulatni akar, akkor ez a kézenfekvő megoldás. A város, amely sosem alszik, a kultúra kategóriában a második helyet szerezte meg, és Tokióban holtversenyben az első helyen végzett abból a szempontból, hogy hányan szeretnének ide eljutni 2018-ban. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a helyiek 34 százaléka nem rajong a turistákért, ami elég rosszul mutat a világ 9 százalékos átlagához képest.

Kissé feltűnő dekoráció egy épület bejáratánál New York-banForrás: Flickr.com

A város, ami lenyomja Sydney-t

Ausztrália legnépszerűbb városa Melbourne: a gasztronómiai sokszínűség és bárok szempontjából 80 százalékos eredménye mögött jócskán elmarad Sydney 37 százalékos szavazata. Az itt élők 89 százaléka szeret Melbourne-ben lakni, és háromból két turista úgy véli, könnyű itt új barátokra találni. Melbourne Zürich-hel végzett első helyen holtversenyben abból a szempontból, hogy milyen sokan szeretnek itt sportolni, edzeni, ráadásul más szavazási szempontok alapján ez a világ legélhetőbb városa.

Melbourne élhető, mégis nyüzsgő nagyvárosForrás: Flickr.com

Londonban sosem csalódhat

Az ötödik helyet megszerző brit főváros lakóinak 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy itt mindig akad egy érdekes program. A londoniak a jelek szerint igazi színházimádók, átlagban évi tizenkétszer mennek előadásokra, melyet a világban csak Barcelona lakói tudnak überelni. Élénk bárkultúrája szintén segített, hogy London ilyen előkelő helyet szerezzen a listán: a helyiek átlagban egy hónapban nyolcszor mozdulnak ki egy kis italozás kedvéért. London a turisták körében is nagyon népszerű.

Esti kikapcsolódás egy tipikus londoni pub előttForrás: Flickr.com

Most pedig lássuk az említésre méltók listáját:

 1. Chicago
 2. Porto
 3. New York
 4. Melbourne
 5. London
 6. Madrid
 7. Manchester
 8. Lisszabon
 9. Philadelphia
 10. Barcelona
 11. Edinburgh
 12. Tel-Aviv
 13. Austin
 14. Párizs
 15. Mexikóváros
 16. Shanghaj
 17. San Francisco
 18. Berlin
 19. Tokió
 20. Los Angeles
 21. Zürich
 22. Peking
 23. Washington
 24. Bangkok
 25. Moszkva
 26. Hongkong
 27. Miami
 28. Sydney
 29. Dubai
 30. Boston
 31. Szingapúr
 32. Isztambul
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek