Új jövevény érkezett a debreceni állatkertbe

A vadvilág világnapja alkalmából a debreceni Nagyerdei Kultúrparkban hétvégén különleges programokkal várják az érdeklődőket. Az új jövevényt, a nemrég érkezett kockás pitont is bemutatták a nagyközönségnek, aki birtokba is vette a megújított terráriumát – írja a turizmus.com.

Az új jövevény egy felújított, tágas terráriumban töltheti el a mindennapjaitForrás: Zoo Debrecen Facebook oldala

Nagy Gergely Sándor, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a természetvédelmi hatósággal közösen, illegális tartásból mentették meg a nagyjából egyéves kockás pitont.

A körülbelül egyéves hüllőt mostantól mindenki láthatja, aki ellátogat a debreceni állatkertbeForrás: Zoo Debrecen Facebook oldala

Az állatkertben korábban sosem tartott kígyó péntek délelőtt vette birtokba a számára megújított terráriumot az egzotikus pálmaházban.

„A felújítással egyidejűleg egy állandó oktatósarkot is kialakítottunk a pálmaházban, ezzel csatlakoztunk az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) aktuális természetvédelmi kampányához, a Délkelet-Ázsia fenyegetett élővilágára fókuszáló Vietnamazinghez" – mondta Nagy Gergely Sándor.

A debreceni állatkert szombaton és vasárnap interaktív programokkal várja a látogatókat.

A kockás piton (Malayopython reticulatus) élőhelye Délkelet-Ázsia. A kifejlett példányok akár 6,95 méter hosszúságúra is megnőhetnek, de átlagos hosszuk 3-6 méter. A világ leghosszabb, bár nem a legerősebb testalkatú kígyója és hüllője. A pitonfélékhez hasonlóan nincs méregfoguk, általában nem tartják az emberre nézve veszélyesnek. Bár legnagyobb egyedei képesek lennének egy felnőtt ember megölésére, a jelentések ritkán szólnak ilyen támadásokról. Kitűnő úszó, megfigyelték már a tengerparttól nagy távolságban is, elterjedési területén számos kisebb szigetre betelepült.

Forrás: Wikipédia

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek