70 pénzérmét távolítottak el az állatkerti aligátor gyomrából

A nebraskai Omaha állatkertjében egy aligátornak a múlt hétvégén sürgősségi beavatkozásra volt szüksége, hogy eltávolítsák a gyomrából a több tucat érmét – közölték az állatkert tisztviselői. A Henry Doorly Állatkert és Akvárium szerint Thibodaux, egy 36 éves aligátor belsejében összesen 70 fémérmét találtak – írja a CNN.

Még időben észrevették, hogy lenyelte az érméket Thibodaux, a különleges aligátorForrás: Forrás: Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium Facebook oldala

„Egy műanyag csövet helyeztünk el, hogy megvédjük a száját, és biztonságosan átjuttassuk az érmékhez való hozzáféréshez használt eszközöket. Például egy kamerát, amely segített nekünk irányítani ezeknek a tárgyaknak a kiemelését" – mondta Christina Ploog állatorvos az állatkert közleményében.

Az érméket az állat rutinvizsgálata során találták meg, majd sikeresen eltávolították. Ploog úgy véli, hogy a fémpénzeket valószínűleg látogatók dobták be az állat élőhelyére. Ezért a létesítmény közleményt adott ki, hogy a vendégek ne dobáljanak érméket az állatkertben található vízfelületekre.

Thibodaux boldogan úszkál a beavatkozás utánForrás: Forrás: Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium Facebook oldala

A különleges aligátorfajta

A neves állatkertben 10 amerikai aligátor él, Thibodaux pedig egy ritka leucisztikus aligátor, amelynek áttetsző fehér bőre és mélykék szeme van. Az aligátorok sokakat lenyűgöznek az állatkertekben és a vadonban is. Halálos hírnevük és a délkeleti területeken élő több milliós populációjuk ellenére meglehetősen ritkán támadnak emberre. A támadásokból eredő halálesetek még ritkábbak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek