Videó: Felfedezték a világ legnagyobb kígyófaját!

A tudósok egy eddig nem dokumentált óriás anakonda fajt fedeztek fel az Amazonas vidékén, amely szerintük akár 7,5 méteresre is megnőhet, és közel 500 kilogrammot nyomhat. Így ez a legnagyobb és legnehezebb kígyófaj a világon – írja az iIndependent. Íme a hatalmas hüllő!

A tudósok eddig négy anakondafajt ismertek, amelyek közül a legnagyobb, a zöld anakonda Dél-Amerika trópusi részein, az Amazonas, az Orinoco és az Esequibo folyók medencéjében, valamint néhány kisebb vízgyűjtő területen él.

Ezek a Dél-Amerika folyóiban és vizes élőhelyein található anakondák jól ismertek gyorsaságukról és arról, hogy a zsákmányuk köré tekerednek, majd megfojtják és egészben lenyelik őket.

A zöld anakondák a vízben is éppen olyan otthonosan érzik magukat, mint a szárazföldönForrás: Biosphoto via AFP/Franco Banfi

Egy most közzétett, több évtizedes tanulmány szerint, a zöld anakonda és a most felfedezett északi zöld anakonda viszont genetikailag két különböző faj. A Waorani őslakosokkal együttműködő kutatók befogták az újonnan elnevezett északi zöld anakonda (Eunectes akayima) több példányát, és tanulmányozták őket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek