Mindenki azt találgatja, mi lehet a Temzében felbukkant szörny

Egy Reddit-felhasználó egy egészen bizarr lényt kapott lencsevégre a londoni Temzében. Fotójától az internet szinte felrobbant, és a kommentelők most azt találgatják, hogy vajon mi lehet ez a szokatlan vízi szörny – írja a Metro. A fotón egy hüllőarc látható, aminek vörös a szeme és épp kidugja fejét a vízből. 

„Egy őrült dolgot láttam az imént a Temzében" – írta a képhez a felhasználó. Számos hozzászóló egészen sajátos elméletet gyártott a képen szereplő vízi szörnyről, de sokan viccelődtek is vele. 

Volt, aki  ezt írta: "Ez a Temze híres Anakondája". Egy másik felhasználó pedig annyit szólt hozzá, hogy ez bizony a "Loch Temze-i szörny". Valaki szerint csak egy sima sziklatömb vagy fadarab lehetett a vízben, amibe valami piros dolgot helyeztek, de egyesek felhívták a figyelmet arra, hogy tavaly egy közel 2 méter hosszú kígyóbőrt találtak a Temze partján, tehát van esély arra, hogy egy kígyó szerepel a képen.

A Londoni Zoológiai Társaság szerint a Temze hemzseg a vízi élőlényektől. 2021-ben a folyó első teljes „egészségügyi ellenőrzése" során cápákat, csikóhalakat, osztrigákat és fókákat is találtak a vízben. A Temzében több mint 115 halfaj, 92 madárfaj él, és közel 600 hektárnyi sósmocsár található benne. 

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Angelina Dimitrova)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek