Több mint tízezer magyar utazik a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságra

Magyarország 10 ezer jegyet kapott a németországi labdarúgó eb-mérkőzéseire, azonban az utazásszervezők tapasztaltai szerint jóval többen utaznak a magyar csapat mérkőzéseinek helyszínére, Stuttgartba és Kölnbe. Több gépre már elfogytak a jegyek, ezért a Wizz Air újabb járatok indítását fontolgatja – írja a vg.hu.

A Wizz Air kiszolgálja a szurkolói igényeket isForrás: Shutterstock/Insectworld

Több mint tízezer focirajongó fog útnak indulni, hogy élőben szurkoljon a Stuttgarti és Kölni stadionokban vagy a rajongói zónákban a magyar válogatottnak. A június 14. és július 14. között megrendezésre kerülő labdarúgó-Európa-bajnokságra idén várhatóan 7-8 százalékkal több honfitársunk utazik el. 

Borosi József a Tenső Hálidéi Utozási Iroda ügyvezető igazgatója elmondta, céljuk, hogy ebben a zsúfolt, kiemelt időszakban a vendégek számára egy komplex szolgatást nyújtsanak: Budapesttől Budapestig szervezik a programokat, repülőgépes kiutazással, a városban történő programokkal, étkezéssel.

A magyar hátterű Wizz Air légitársaság egyébként sem Stuttgartba, sem Kölnbe nem repül, Berlin és Dortmund a menetrend szerinti járatainak németországi célállomása, de a július futball-Eb miatt szurkolói járatokat indít Debrecenből és Budapestről. Ám a nagy érdeklődésre való tekintettel máris újabb szurkolói járatok indítását fontolgatja a légitársaság.

Ha nem lenne foci eb, akkor is népszerű lenne Németországba az utazás. tavaly is rekordszámú utas utazott velünk, több mint 6,3 millióan utaztak Németországba, illetve Németországból – tájékoztatott a Wizz Air vállalati kommunikációs vezetője, Trubek Zsuzsa 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek