Bulizza át a nyarat Kölnben!

Dübörgő zenét, fényáradatot, pezsgő hangulatot és pazar élményeket kínál Köln városa a nyáron, hiszen egy németországi vakáció is lehet bulis.

Azt gondolná, hogy egy németországi nyaralás nem feltétlen a féktelen bulizásról szól? A kölniek jócskán rácáfolnak erre. A városban június fénypontja a C/O Pop fesztivál lesz, amit idén tízedik alkalommal rendeznek meg. A tavaly 30 0000 látogatót vonzó zenei parádé keretében olyan kivételes helyszíneken játszanak az elektronikus zene nemzetközi nagyjai, mint a Kölni Filharmonikus Csarnok, a Ludwig vagy éppen az Iparművészeti Múzeum. Június 19. és 23. között, öt napon keresztül 50 koncert és 150 előadóművész gondoskodik a szórakozásról.

Galéria: KölnFotó: Saatchi & Saatchi Hungary

Az „Engedd szabadjára az elméd" mottóval fémjelzett Summer Jam fesztiválra július 5. és 7. között azoknak érdemes ellátogatnia, akik a reggae és a világzene pezsdítő ütemeire szeretnének bulizni egy jót. Európa legnagyobb reggae-fesztiválját tavaly 25 ezren látogatták meg, és a közel 30 éves hagyománnyal rendelkező program töretlen népszerűsége a szervezők reményei szerint idén is tovább ível.

A nyári mulatozás egyik csúcspontja pedig az a különleges tűzijáték lesz, amelyet július 13-án este tartanak Kölnben. A Rajna feletti grandiózus, közel 30 perces tűzijátékkal kápráztatják el a közönséget. A négy tonna mennyiségű tűzijátékot minden évben egy direkt erre a célra megkomponált zenei összeállítás kíséretében lövik fel. A zenemű a szavazók véleménye alapján születik meg, akik különböző médiafelületeken voksolhatnak kedvenc számaikra, amelyet végül egy szakértő gárda fűz össze a nagy estére. Ha további részletekre kíváncsi, a tűzijáték honlapján nézzen szét.

Ha kedvet kapott egy kis kölni kiruccanáshoz, Budapestről legegyszerűbben a Germanwings légitársaság napi járataival érheti el a német várost.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek