Kommandósok támaszpontja lett a kölni dóm egyik tornya

Bár a különleges rendőri egység csak egy kis időre vette birtokba a világ harmadik legmagasabb templomának csipkézett tornyát, a látvány és a körülötte folyó felhajtás, így is hatalmas nézőközönséget vonzott.

A kommandósok sok turista szeme láttára értek fel a 157 méteres magasságba. A látványos akció egy kétévente rendszeresen megrendezett gyakorlat része volt, amelyet most a kölni rendőrség szervezett, és amelyen német, svájci és holland speciális erők vesznek részt. A cél a tapasztalatcsere a terrorelhárítás területén, hogy a kommandósok rendkívül nehezen megközelíthető helyeken is fel tudják venni a harcot a potenciális támadókkal – írta az MTI.

A kölni dómForrás: Pixabay.com / GerdRohsDesign
Hatszázharminc évig épült a kölni dóm
És ebből mintegy háromszáz éven át semmilyen építkezés nem történt rajta. A németországi gótikus székesegyházról a 15. század környékén úgy tartották, hogy ha felépül, akkor eljön a világvége. Ma ez Köln városának leglátogatottabb látványossága. Nyugati homlokzatának 7100 négyzetméteres felületével, 144 méteres hosszával és 43 méteres belmagasságával átlagosan 20 ezer turistát vonz naponta.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek