Kommandósok támaszpontja lett a kölni dóm egyik tornya

  Bár a különleges rendőri egység csak egy kis időre vette birtokba a világ harmadik legmagasabb templomának csipkézett tornyát, a látvány és a körülötte folyó felhajtás, így is hatalmas nézőközönséget vonzott.

  A kommandósok sok turista szeme láttára értek fel a 157 méteres magasságba. A látványos akció egy kétévente rendszeresen megrendezett gyakorlat része volt, amelyet most a kölni rendőrség szervezett, és amelyen német, svájci és holland speciális erők vesznek részt. A cél a tapasztalatcsere a terrorelhárítás területén, hogy a kommandósok rendkívül nehezen megközelíthető helyeken is fel tudják venni a harcot a potenciális támadókkal – írta az MTI.

  A kölni dómForrás: Pixabay.com / GerdRohsDesign
  Hatszázharminc évig épült a kölni dóm
  És ebből mintegy háromszáz éven át semmilyen építkezés nem történt rajta. A németországi gótikus székesegyházról a 15. század környékén úgy tartották, hogy ha felépül, akkor eljön a világvége. Ma ez Köln városának leglátogatottabb látványossága. Nyugati homlokzatának 7100 négyzetméteres felületével, 144 méteres hosszával és 43 méteres belmagasságával átlagosan 20 ezer turistát vonz naponta.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!