A közösségi médiában árulhatják az amazonasi esőerdő parcelláit

Mint a bbc.com írja, a brazil esőerdők egy részét illegálisan értékesítik a Facebookon, az eladásra szánt parcellák között védett területek, nemzeti erdők és az őslakos-területek is vannak. Egyes "telkek" nagysága akár az 1000 futballpályát is elérheti.

Esőerdő - illusztrációForrás: Ruediger Strohmeyer/pixabay.com

A Facebook közölte, hogy "készen áll a helyi hatóságokkal való együttműködésre", de azt is jelezte, hogy nem fog önállóan fellépni a kereskedelem leállítása érdekében, mert "kereskedelmi politikája előírja, hogy a vevők és az eladók tartsák be a törvényeket és szabályozásokat".

Mint a lap írja, az eladásra kínált területeket a Facebook Marketplace-en az erdő (floresta), fa (madeira), őshonos dzsungel (selva nativa) portugál megfelelőinek beírásával lehet megtalálni, miután helyként valamely amazóniai államban található várost adtunk meg. Ezt azonban elég nehéz ellenőrizni, miután pusztán ránézésre nehéz megállapítani, hogy illegálisan árult területről van-e szó egy-egy esetben - a közösségi oldal is erre hivatkozik, amikor nem szankcionálja a földhirdetéseket. A bbc.com szerint a hirdetések nagy része az erdőirtás által leginkább sújtott Rondôniából származik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek