Videó: Strandolókat kergetett ki a vízből egy 3 méteres aligátor

Fürdőzőket üldözött ki a vízből egy 3 méteres aligátor Texasban. A videófelvételen jól látható, hogy az óriási hüllő egy csoport gyerek mellett úszkált a Raven-tóban, a Huntsville State Parkban, akik sikoltozva menekültek ki a vízből, miután észrevették a veszélyes ragadozót – írja a Chron. 

A videón az is megfigyelhető, amint egy fiatal lány a tóban lévő stégről ugrik a vízbe, hogy a partra menekülhessen. A videót rögzítő David Siljeg szerint az aligátor kifejezetten ezt a lányt vette célba. Szerencsére a szülők épségben ki tudták menkíteni a gyerekeket a vízből. Noel Garcia elmondása szerint – aki szintén beszaladt a vízbe, hogy segítsen – az aligátor belegabalyodott a bóják kötelébe, ami szerencsére lelassította az állat mozgását.

Idén nyáron többször is felbukkantak krokodilok a Raven-tóban - illusztrációForrás: Shutterstock/Greg And Jan Ritchie

Egyébként köztudott, hogy élnek aligátorok a parkban, jelenlétükre táblák is figyelmeztetik a látogatókat. A Texas Parks and Wildlife Department arra ösztönzi a parkba érkezőket, hogy csak a kijelölt területeken ússzanak, amelyeket napnyugtakor lezárnak. A TPWD szerint az aligátorok etetése vagy az állami park szabályainak megsértése esetén akár 500 dolláros pénzbírság is kiszabható. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek