El kellett altatni az aligátort, miután bekopogtatott egy házba

Az aligátor egy szép vasárnapi délutánt választott, hogy "bekopogtasson" egy floridai férfi házába. Scot Hollingsworth, a floridai Daytona Beach lakója a helyi WKMG televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a feleségével tévét néztek, amikor kintről dobbanást hallott. "Felpattantam és az ajtóhoz mentem, kinyitottam, még alig léptem ki, és miközben még a villanykapcsoló felé nyúltam, megaragadta a lábam és nagyon erősen rázni kezdett" - mesélt az esetről Hollingsworth.

A fotó illuzstrációForrás: sjones68/Pixabay

Az óriási hüllő csaknem 3 méter hosszú volt, és azonnal támadott, amit meglátta a férfit - írta vasárnap a The Guardian brit napilap. "Teljesen meglepett és megdöbbentett. Feltételezem, hogy legalább annyira megleptem az aligátort, mint ő engem" - tette hozzá a ház tulajdonosa.

A férfit a combja felső részén harapta meg a hüllő. Hollingswortht kórházba szállították, de úgy tudni, teljes egészében felépül majd.

Miután az illetékes floridai hatóság befogta az aligátort, el is kellett altatni. Floridában egyébként meglehetősen nagy populációja él aligátoroknak, és gyakran kerülnek kapcsolatba emberekkel. Már csak azért is, mert a lakosság egyre inkább benyomul a lápvidékekre. A ragadozók támadásai bár ritkának számítanak, mégis előfordulnak időnként. Februárban egy kutyáját sétáltató 85 éves nő vesztette életét, akit egy aligátor egy tóba hurcolt Florida délkeleti részén. Úgy tudni, az áldozat a kutyáját próbálta megmenteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek