Évek óta nem tapasztalt mennyiségű hó hullott Amerikában, kétezer járatot töröltek

Hóesés bénította meg az Egyesült Államok északkeleti részét, miután évek óta nem tapasztalt mennyiségű hó hullott, ami halálos áldozatot is követelt, tízezreknél pedig áramkimaradást okozott kedden. Mintegy kétezer repülőjáratot töröltek, többségüket a New York városát kiszolgáló repülőtereken, valamint Boston nemzetközi repülőterén.

2024. február 13-án heves havazás temette be Connecticut állam nagy részétForrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu/Anibal Martel

Pennsylvania, New Jersey és Connecticut államok egyes részein a lehullott hó vastagsága meghaladta a harminc centimétert. Connecticut állam Hartford városában megközelített a negyven centimétert.

New York városát is hó borította be kedden, a Central Parkban megközelítette a tíz centimétert a hóréteg vastagsága. Több, mint két éve nem volt példa egy nap alatt öt centimétert meghaladó hóra a nagyvárosban.

Pennsylvania államban a hóesésnek halálos áldozata is volt. Kedd reggel egy húszéves férfi vesztette életét, amikor a hóeltakarítás közben egy leszakított villanyvezetékkel érintkezett.

Az emberek a New York-i Central Parkban sétálgattak, hogy élvezzék a havatForrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu/Fatih Aktas

Az állam területén kedden 130 ezer fogyasztónál nem volt áram, New Jersey nyugati részén pedig további 12 ezer háztartás maradt szolgáltatás nélkül. New Jersey állam rendőrségének összesítése szerint a havazásban mintegy 250 autóbaleset történt, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek