Ilyen az élet egy óceánjárón - Egy házaspár hajóra cserélte lakhelyét

Mindnyájan éreztük már úgy, hogy kikészítenek minket a szürke hétköznapok. Minden nap ugyanolyan: felkelünk, elkészülünk, munkába megyünk, dolgozunk, majd fáradtan hazaesünk és másnap kezdődik minden elölről. Christine Kesteloo ezt megunta, és lakhelyét egy óceánjáróra cserélte. Azóta osztja meg a tapasztalatait, amit most Ti is elolvashattok!

Sokak álma egy  ilyen hajón utazni de ott élni egészen más kérdés - A fotó illusztrációForrás: Shutterstock

Christine Kesteloo egy hajómérnök felesége, aki élt azzal a lehetőséggel, hogy felrúgva a megszokott életét, kövesse a férjét egy óceánjáróra. Nem ám pár napra, hétre, hanem egyszerűen odaköltöztek. A TikTok-on pedig megosztotta, milyen is a "hajós élet". 

Élet egy óceánjárón

Amikor ezt meglépte, kérdések tömkelege lepte el a nő profilját: Milyen "bezárva" lenni egy hajón? Nincs honvágyad? Nem félsz? Egy pici kabin lett az élettered, nem rossz ez? – amikre gondosan válaszolt is.

A videóiból megtudtuk, hogy a kabinjuk csak a hálószobájuk, azonban otthonuknak az egész hajót tartják, ami olyan, mint egy kisváros: megtalálható rajta minden, amire az embernek szüksége lehet.

A honvágyra pedig nincs idő, hiszen ahogy kiköt a hajó, ők is felfedezik az adott várost, országot. Emellett az is pozitívum, hogy teljes mértékben kiszolgálják őket. Van szobaszervíz, étterem, takarítás. 

Hátulütők

Az élet itt teljesen tökéletesnek tűnik, mégsem csak öröm és boldogság, mert mint minden dolognak, ennek is vannak hátulütői. A folyamatos utazás a tengeren tartogat magában unalmat is. Ha Christine esetét vesszük: amíg férje dolgozik, és nincs programja, nehezen tölti el az idejét. Ezen kívül egy idő után furcsállja azt is, hogy teljesen ki van szolgálva. Több dolgot nem tudottfelsorolni, hiszen a pici hátulütőkőn kívül ez  olyan életforma, amit csak a szerencsések próbálhatnak ki, élhetnek meg. 

Tévhitek az óceánjárókról

♦ Sokan azt gondolják, hogy sokszor akadnak életveszélyes helyzetek a hajón. Ez teljes mértékben hamis. Egy hajószerencsétlenség nyilván nagyobb figyelmet kap, mint egy autóbaleset, azonban az oka pont az, hogy az utóbbiból sokkal de sokkal több történhet, ergo sokkal kockázatosabb mint a hajón való utazás, vagy mint a repülés. A cikkben szereplő nő 11 éve él hajón, és még egyszer sem érte baleset.

Kabin egy óceánjárónForrás: Shutterstock

♦ A második leginkább elterjedt tévhit az, hogy ha a hajón dolgozol, nem tudsz körbenézni az adott állomásokon, így elveszik a hajózás varázsa. Ez sem igaz, hiszen a házaspár mindkét tagja a hajón dolgozik, de minden egyes helyszínen hosszú kirándulásokra is van idejük, amiket meg is örökítettek. 

♦ A következő tévhit, az a magány. Sokan úgy vélik, hogy az óceánjárók életmódja magányos lehet, és hiányzik a közösségi élet a hajóról. Valójában a hajókon gyakran szerveznek közösségi eseményeket, klubokat és programokat, így ugyanolyan könnyű kapcsolatokat építeni, mint otthon, a szárazföldön.

♦ Többen attól tartanak, hogy az óceánjárókon szüntelen tengeribetegség kaphatja el a rajta utazókat. A modern óceánjárók stabilak és rendelkeznek olyan technológiákkal, amelyek minimalizálják a hajó mozgását, tehát ha csak nincs vihar, vagy hatalmas szél, akkor nem is érezzük a mozgást.

A nő majdnem minden napjukat videózza, minden kérdésre válaszol, így ha több dologra vagy kíváncsi a "hajós élettel" kapcsolatban, akkor kattints ide!
(Forrás:
 ladible.com)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek