Juhokra támadt a medve Erdélyben, a kutyák mentették meg őket

Ezúttal Bihar megyében, a Nagyvárad melletti Fugyivásárhely községhez tartozó Felkér (Felcheriu) településen okozott riadalmat egy medve. A Bihoreanul portál beszámolója alapján egy farm területére tört be a medve vasárnapról hétfőre virradóan, ahol a térfigyelő kamerák felvételei alapján nekirontott a juhoknak. Azok a kutyák irányába futottak, a kutyáknak pedig sikerült elkergetniük a medvét – írja a maszol.ro.

A fotó illusztrációForrás: AFP/Olivier Morin

A farm tulajdonosa szerint ha nem lettek volna a kutyák, akkor a medve biztosan szétmarcangolta volna a jószágokat. Fiatal medvéről van szó, de legalább száz kilós – vélekedett a Bihar megyei juhtenyésztő.

A kutyáim 60 kilósak, de kölyköknek tűntek a medve mellett. A medve még fiatal és tapasztalatlan. Már korábban is járt erre, de mostanáig megállt a kerítésnél" – nyilatkozott a gazda.

A medvét az illetékes hatóságok próbálják elzavarni a környékről, és visszaterelni az erdőbe. Bihar megyében eddig nem volt jellemző a medvék felbukkanása, de a mostani esetet megelőzően, két hónapon belül Hegyközpályiban (Paleu) és Vércsorogon (Vârgciorog) is medvéhez kellett riasztani a hatóságokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek